Weerzien met Ronaldo en Juventus wordt nachtmerrie voor Higuaín

Juventus heeft zondagavond revanche genomen voor de midweekse nederlaag tegen Manchester United. De Oude Dame was in San Siro te sterk voor AC Milan.

AC Milan
AC Milan
0 - 2
Juventus
Juventus

Cristiano Ronaldo keerde in Milaan terug op voor hem bijzondere grond. In mei 2016 won hij met Real Madrid zijn derde Champions League-trofee door de beslissende strafschop te benutten in de penaltyreeks tegen Atlético Madrid. Afgelopen woensdag was hij ook trefzeker voor Juventus tegen United, maar de Engelsen bogen de 1-0 achterstand om in een verrassende 1-2 zege.

Juventus had daarom iets recht te zetten in Milaan en sloeg al in de achtste minuut toe. Alex Sandro gaf de bal uitstekend voor en Mario Mandzukic kopte bij de tweede paal binnen: 0-1. De bezoekers waren een stuk sterker dan Milan, maar verzuimden in de eerste helft de score verder uit te breiden. Vijf minuten voor rust kreeg de thuisploeg daardoor dé kans op de gelijkmaker.

Na een handsbal van Medhi Benatia ging de bal namelijk op de stip. Gonzalo Higuaín ging achter de bal staan om zijn officiële werkgever - Juventus verhuurt hem dit seizoen aan Milan - pijn te doen, maar Wojciech Szczesny redde met behulp van de paal. De gastheren, die hun vorige drie Serie A-duels hadden gewonnen, hadden evenwel nieuwe moed gevonden.

De tweede helft ging daardoor meer op en neer. Paulo Dybala was in de 56ste minuut het dichtst bij een doelpunt, maar de fraaie vrije trap van de Argentijn ging via de paal naast. Tien minuten voor tijd zorgde Ronaldo wel voor de beslissing. De Portugees knalde raak uit de rebound na een schot van zijn maatje João Cancelo: 0-2.

Kort daarna sloegen de stoppen door bij Higuaín. De Argentijn kreeg een gele kaart voor een duw tegen Benatia en reageerde daar dusdanig furieus op, dat arbiter Paolo Mazzoleni hem direct rood gaf. De dertigjarige spits verliet het veld uiteindelijk in tranen.

Juventus speelde het duel daarna uit en herstelt de marge met achtervolger Napoli daardoor naar zes punten. De voorsprong op nummer vijf AC Milan groeit zelfs naar dertien punten.