Groep H: Manchester United slaat keihard terug na wereldgoal Ronaldo

Reacties

De kraker in Groep H van de Champions League tussen Juventus en Manchester United is woensdagavond geëindigd in een memorabele 1-2 zege voor de bezoekers. The Red Devils maakten in de slotfase een 1-0 achterstand ongedaan. Daardoor is Juventus nog niet zeker van de laatste zestien.

Groep H: Manchester United slaat keihard terug na wereldgoal Ronaldo
Juventus
Juventus
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Juventus ontving Manchester United in de wetenschap dat een gelijkspel al zekerheid zou verschaffen over overwintering op het hoogste Europese podium. Twee weken geleden maakte De Oude Dame indruk met een soeverein optreden op Old Trafford; de 0-1 overwinning was eigenlijk nog een karige beloning.

Met die ervaring in het achterhoofd begon Manchester United, waar Romelu Lukaku ontbrak wegens een spierblessure, uiterst voorzichtig aan het treffen in Turijn. De ploeg van José Mourinho liet Juventus komen, maar deelde af en toe wel speldenprikjes uit. Grote mogelijkheden kregen de bezoekers echter niet voor rust, in tegenstelling tot Juventus. Na 35 minuten weerhield de paal Sami Khedira van de 1-0. De Duitse middenvelder raakte de bal maar half na een goede actie van Ronaldo. Verder maakte de uitblinkende David de Gea een poging van Juan Cuadrado onschadelijk.

Zowel Paul Pogba als Cristiano Ronaldo duelleerde woensdagavond met zijn oude club.
Zowel Paul Pogba als Cristiano Ronaldo duelleerde woensdagavond met zijn oude club.

De Spanjaard had na rust het geluk dat de lat hem assisteerde bij een geplaatst schot van Paulo Dybala. Toch leek Manchester United de zaken aardig onder controle te hebben, waardoor een kostbaar punt haalbaar leek. Dat was alleen buiten Ronaldo gerekend, die in de 65ste minuut een bal van achteruit van Leonardo Bonucci in één keer op zijn slof nam en daarmee zijn eerste Champions League-doelpunt voor Juventus liet aantekenen. Zijn trainer Massimiliano Allegri voorspelde al dat zijn sterspeler zou scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manchester United was nu aan zet, maar The Red Devils stichtten los van enkele acties van Anthony Martial nauwelijks gevaar. Via Cuadrado, die een extreem grote kans miste, werd het zelfs bijna 2-0.

Wie in die fase had ingezet op een zege voor Manchester United, zou voor gek zijn verklaard. Toch draaiden de bezoekers het duel volledig om. In de 86ste minuut bood een standaardsituatie soelaas. Juan Mata schoot heerlijk raak uit een vrije trap en leek daarmee de ploeg van Mourinho in elk geval een punt te bezorgen. Het werd echter nóg mooier voor Manchester United, want bij het scheiden van de markt viel de 1-2 bij een rommelige situatie. Juventus-speler Alex Sandro leek, uiteraard onbedoeld, het laatste zetje te geven.

In deze poule rekende Valencia eerder op de dag af met Young Boys. De Spanjaarden blijven echter derde, op twee punten van Manchester United.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
4
0
2
9-4
+5
12
2
Manchester United
6
3
1
2
7-4
+3
10
3
Valencia
6
2
2
2
6-6
0
8
4
BSC Young Boys
6
1
1
4
4-12
-8
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
VI's Süleyman Öztürk blikt terug op deze Champions League-avond.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.