Groep H: zeldzaam productief Valencia verhoogt druk op Manchester United

Valencia heeft woensdagavond zijn eerste Champions League-zege van dit seizoen geboekt. De in eigen land dramatisch presterende club zette Young Boys opzij aan de hand van Santi Mina en Carlos Soler.

Valencia
Valencia
3 - 1
BSC Young Boys

Valencia lijkt dit seizoen bezig aan een wereldrecordpoging 'zoveel mogelijk gelijkspelen'. In tien van de eerste veertien duels die de club dit seizoen afwerkte in de Primera División en Champions League moest het met een punt genoegen nemen. De 0-1 nederlaag tegen Girona van het voorbije weekeinde wakkerde de crisissfeer aan in de sinaasappelstad, waardoor de druk enorm was voor het duel met Young Boys.

Tijdens de eerste helft was het Mina die de aandacht opeiste. De 22-jarige aanvaller, die wegens blessureleed dit seizoen lang niet altijd op het veld stond, zette de thuisploeg al na veertien minuten op voorsprong door een rebound te verzilveren nadat Soler de paal had getroffen. Hoewel Young Boys het zwaar had in Mestalla kwam de Zwitserse kampioen in de 37ste minuut langszij. Roger Assalé strafte zwak verdedigen van Valencia af.

Dankzij het duo Soler-Mina sleepte Valencia alsnog de overwinning binnen. Nog voor rust promoveerde Mina een voorzet van zijn ploeggenoot tot doelpunt, waarbij de defensie van de bezoekers de aanvaller volledig uit het oog was verloren. Na de hervatting rondde Soler koeltjes af na een razendsnelle uitbraak.

Het thuispubliek werd daarmee flink verwend, want Valencia had op 17 maart voor het laatst drie keer gescoord in een officiële wedstrijd. Young Boys, waar Miralem Sulejmani de volledige tweede helft speelde, probeerde nog wel aan te zetten voor de aansluitingstreffer, maar echt hachelijke momenten voor het Valencia-doel bleven uit.

Een hachelijk moment beleefde Francis Coquelin wel. De ex-speler van Arsenal was het slachtoffer van een spijkerharde overtreding van Sékou Sanogo, die dan ook een rode kaart incasseerde.

Door de overwinning komt Valencia na vier speelrondes in Groep H op vijf punten, goed voor een tweede plaats achter Juventus (negen punten). De Oude Dame ontvangt om 21.00 uur Manchester United, dat vier punten totaliseert. Rodelantaarndrager Young Boys staat op één punt.