Weergaloze Eriksen helpt Spurs dichter bij eerste prijs van het decennium

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag zonder al te grote problemen de halve finale van het FA Cup-toernooi bereikt. Spurs had in Wales weinig problemen met Swansea City: 0-3.

Weergaloze Eriksen helpt Spurs dichter bij eerste prijs van het decennium

De Londenaren moesten het stellen zonder Harry Kane. De spits viel vorige week met een ogenschijnlijk zware blessure uit tegen AFC Bournemouth, maar achteraf bleek dat de schade meeviel. Over een maand wordt de scherpschutter alweer terugverwacht op de training van Tottenham.

De voorhoede bestond door de afwezigheid van de Engelse spits uit Erik Lamela, Heung-Min Son en Lucas Moura. Het was echter een middenvelder die Spurs de weg wees. Christian Eriksen leverde met een schitterende afstandspegel de openingstreffer af: 0-1. Even later was er twijfel of een treffer van Son doorgang kon vinden. De goal van de Zuid-Koreaan ging na overleg en ingrijpen van de VAR niet door omdat hij enkele millimeters buitenspel stond. In de vorige ronde tegen Rochdale speelde de videoscheidsrechter ook al een toonaangevende rol bij het duel van Spurs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Even later was Eriksen ontzettend dicht bij zijn tweede goal van de middag. Ex-SC Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt tikte een steenharde afstandspegel van de Deense middenvelder namelijk op de lat. De formatie van Mauricio Pochettino kreeg vlak voor de pauze alsnog waar het recht op had. Lamela rolde de bal twee keer onder zijn voet en schoot vervolgens beheerst binnen: 0-2.

Manager Carlos Carvalhal bracht in de jacht op een doelpunt in de pauze Luciano Narsingh binnen de lijnen. Hij werd daarmee naast Mike van der Hoorn de tweede Nederlander aan de kant van Swansea City. Aan de overzijde liet een andere Nederlander zich nadrukkelijk gelden na de rust. Michel Vorm voorkwam de aansluitingstreffer van The Swans met een fraaie dubbele redding op pogingen van Martin Olsson en Tammy Abraham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de loop van de tweede helft nam Eriksen het laatste beetje onzekerheid weg. Lucas legde de bal terug op de rand van het zestienmetergebied, waarna de Deen de bal laag achter Nordfeldt knalde. Door de zege is Spurs een stap dichter bij de eerste prijs sinds 2008. Destijds won Tottenham de League Cup. Zondag 1 april gaat Spurs in de Premier League op bezoek bij Chelsea.

Zaterdagavond staat een andere kwartfinale tussen Manchester United en Brighton & Hove Albion op het programma. Zondag staan de andere kwartfinales op de rol. Wigan Athletic speelt tegen Southampton en Leicester City komt in actie tegen Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.