Weer ophef over Italiaanse arbitrage: nu is AS Roma woedend

Reacties

Er is dit seizoen veel te doen over de falende arbitrage in Italië en dat was na de competitietopper tussen AS Roma en AC Milan niet anders. José Mourinho weigerde na afloop van zich af te bijten, omdat hij vreesde voor een schorsing. Technisch directeur Tiago Pinto durft nu wel te klagen.

Weer ophef over Italiaanse arbitrage: nu is AS Roma woedend
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 2
AC Milan
AC Milan

Roma ging in een tumultueuze topper, waarin elf gele kaarten werden getrokken, met 1-2 onderuit tegen Milan. Er was veel te doen over het optreden van Fabio Maresca: hij had de boel duidelijk niet onder controle. Vooral zijn beslissing om Roma geen strafschop te geven, na een overtreding van Simon Kjaer op Lorenzo Pellegrini, deed behoorlijk wat stof opwaaien.

Mourinho hield het na afloop bij een korte reactie en wilde geen vragen beantwoorden vanuit de studio. 'Anders riskeer ik een schorsing', zei de Portugees, duidelijk niet tevreden over de manier waarop Maresca de wedstrijd gefloten had. Pinto begrijpt de frustratie van zijn landgenoot.

'Ik wil beginnen met zeggen dat Milan een goede wedstrijd heeft gespeeld en waarschijnlijk verdiend gewonnen heeft', zei Pinto tegen Sky Italia. 'Maar er is wel wat te zeggen over het scheidsrechterswerk. Dit is niet om onze zwaktes te verbloemen, maar we kunnen wat er gister is gebeurd niet zomaar aan ons voorbij laten gaan.'

'Waarom fluiten alle scheidsrechters zo anders? Gelijke situaties in de Serie A worden op verschillende manieren beoordeeld', mopperde Pinto. 'Niemand begrijpt de criteria hier in Italië. We zijn nu elf wedstrijden onderweg en er zijn meerdere situaties geweest waarin Roma duidelijk is benadeeld. En dit is niet alleen een probleem voor Roma. Ik hoop dat we hier met zijn allen goed naar kunnen kijken, want anders verliezen we onze geloofwaardigheid.'

Volgens Mediaset vindt de AIA, de Italiaanse scheidsrechtersbond, de kritiek op Maresca terecht. De AIA is volgens de berichtgeving ook niet tevreden over de manier waarop de arbiter zondag gefloten heeft en zou besloten hebben om Maresca voor de komende twee speelrondes niet in te zetten.

Zoals gezegd is er dit seizoen veel kritiek op de scheidsrechters in de Serie A. Zo was er na de Derby d'Italia veel te doen over een door Denzel Dumfries veroorzaakte strafschop en werd er midweeks een bizarre rode kaart getrokken bij Venezia - Salernitana. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.