Weer ophef in Rusland: 'Arbiter moet aan leugendetector'

Reacties

De arbitrage zorgt in Rusland andermaal voor ophef. UFA dreigt zelfs uit onvrede de competitie te verlaten.

Weer ophef in Rusland: 'Arbiter moet aan leugendetector'
© Pro Shots

UFA voelt zich zwaar benadeeld door de arbitrage in het duel met Rostov. De in hun ogen onbegrijpelijke rode kaart voor Vyacheslav Krotov in de 39ste minuut is aanleiding de noodklok te luiden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Vandaag speelden we niet met tien tegen elf, maar tegen vijftien man, namelijk het hele scheidsrechterteam', zei directeur Rostislav Murzagulov na de nederlaag (0-1). Arbiter Mikhael Vilkov, die in samenspraak met de VAR tot zijn beslissing was gekomen, moet het daarbij ontgelden.

'Zijn fluiten is verwerpelijk, het is nog erger dan Vasili Kazartsev bij Spartak – Sochi', refereerde Murzagulov aan de eerdere veelbesproken moment in de Russische competitie. We eisen dat Vilkov een leugendetectortest ondergaat voor corruptie en diefstal.'

Volgens de directeur zijn het geen incidenten meer. 'Ik doe een beroep op de hele journalistiek en vraag ons te steunen. Als we meer wedstrijden krijgen als deze onder Vilkov, dan zal heel Rusland verliezen. We zullen de jeugd verliezen die niet meer wil gaat voetballen na het zien van wat er gebeurt op het veld. We zijn een voetbalclub en overwegen ons terug te trekken als er nog zo'n wedstrijd gaat plaatsvinden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.