Weer glansrol voor Vermaelen bij Arsenal

Thomas Vermaelen kan voorlopig niet stuk bij Arsenal. De Belgische verdediger scoorde opnieuw twee keer voor The Gunners. Jan Vennegoor of Hesselink debuteerde bij Hull City als basisspeler met een nederlaag.

Arsenal-Wigan Athletic 4-0Arsenal was oppermachtig tegen Wigan. Vermaelen nam de eerste twee goals voor zijn rekening. Bij de 1-0 kopte hij raak na een hoekschop van Robin van Persie. De Belg zorgde kort na rust voor 2-0 met een schot van net binnen het strafschopgebied. Emmanuel Eboué kreeg de 3-0 op zijn naam, nadat hij een schot van Eduardo da Silva van richting had veranderd en Cesc Fabregas bepaalde de eindstand met een intikker op 4-0.

Arsenal klimt door de eclatante zege naar de zesde plaats, met een achterstand van zes punten op Chelsea. Wigan, waar Mario Melchiot de negentig minuten vol maakte, staat vooralsnog op de dertiende plaats.

Aston Villa-Portsmouth 2-0Aston Villa bracht Portsmouth de zesde nederlaag in zes duels toe. De thuisclub was veel beter. James Milner opende de score door een strafschop te benutten en Gabriel Agbonlahor besliste de wedstrijd door er 2-0 van te maken. Met twaalf punten uit vijf wedstrijden bezet Villa de vijfde plaats.

Bolton Wanderers-Stoke City 1-1Stoke City leek hard op weg naar de winst in het Reebok Stadium, maar Bolton kreeg vlak voor tijd een strafschop. Matt Taylor mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Danny Collins een overtreding had gemaakt op Sam Ricketts. Doordat Taylor koel bleef en scoorde pakte Bolton op de valreep een punt. Dave Kitson had Stoke eerder aan de leiding geholpen.

Hull City-Birmingham City 0-1Nadat hij vorige week was ingevallen, begon Jan Vennegoor of Hesselink voor het eerst in de basis bij Hull City. George Boateng bleef negentig minuten op de bank. De thuisclub was gelijkwaardig aan Birmingham City, maar ging met 1-0 ten onder. Invaller Garry O’Connor kopte een kwartier voor tijd de winnende treffer binnen.