Weer geen geluk voor Sparta: Meijers tot eind oktober geschorst

Reacties

Sparta Rotterdam moet Aaron Meijers drie wedstrijden missen. De club ging in beroep tegen het schikkingsvoorstel van een schorsing van vier wedstrijden waarvan een voorwaardelijk, maar de onafhankelijke tuchtcommissie van de KNVB gaat mee in het oordeel van de aanklager betaald voetbal.

Weer geen geluk voor Sparta: Meijers tot eind oktober geschorst
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 4
SC Cambuur
SC Cambuur

Sparta beleefde zondag een dramatische middag met een 0-4 nederlaag tegen SC Cambuur. Meijers kreeg in de slotfase de rode kaart voor een overtreding op Tom Boere. De aanklager vond die overtreding dusdanig zwaar dat Meijers voor drie duels geschorst zou moeten worden, maar daar was Sparta het niet mee eens. 'Zowel de speler als club is van mening dat deze straf buiten proportie is', liet Sparta weten op de clubsite.

De tuchtcommissie is het eens met de aanklager. 'De tuchtcommissie stelt vast dat Meijers met snelheid op de tegenspeler inliep en met kracht met zijn linkerbeen de tegenspeler trapt en hem daarbij raakt. Daarbij is van belang dat geen sprake was van een duel om de bal, omdat het spel al door de scheidsrechter was stilgelegd.'

Meijers moet door zijn schorsing de komende wedstrijden tegen PSV (uit), FC Groningen (thuis) en RKC Waalwijk (uit) missen. De verdediger is op 27 oktober pas weer inzetbaar als Sparta het in het KNVB-bekertoernooi opneemt tegen de amateurs van GVVV. Sparta kreeg eerder al slecht nieuws: Mica Pinto werd na een succesvol beroep alsnog voor twee wedstrijden geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.