Sparta gaat opnieuw strijd aan: 'Straf voor Meijers is buiten proportie'

Reacties

Sparta Rotterdam heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor Aaron Meijers niet geaccepteerd. Die wil hem voor vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk schorsen na de rode kaart die hij kreeg in de wedstrijd tegen SC Cambuur. Deze week dient ook de beroepszaak van Mica Pinto.

Sparta gaat opnieuw strijd aan: 'Straf voor Meijers is buiten proportie'
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 4
SC Cambuur
SC Cambuur

Sparta beleefde zondag een dramatische middag met een 0-4 nederlaag tegen SC Cambuur. Meijers kreeg in de slotfase de rode kaart voor een overtreding op Tom Boere. De aanklager vindt die overtreding dusdanig zwaar dat Meijers voor drie duels geschorst moet worden, maar daar is Sparta het niet mee eens.

'Zowel de speler als club is van mening dat deze straf buiten proportie is', laat Sparta weten op de clubsite. 'Daarin speelt zeker mee dat de speler in zijn gehele carrière van vijftien jaar slechts één keer eerder een directe rode kaart heeft ontvangen en in ruim 430 competitiewedstrijden nog nooit een rode kaart heeft ontvangen en dus een nagenoeg lege strafkaart heeft.'

Pinto
Sparta zou deze week sowieso al aanwezig zijn in Zeist, want dinsdagavond dient de beroepszaak van Pinto. De verdediger kreeg in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles de rode kaart voor een overtreding op Luuk Brouwers en de aanklager wilde hem voor twee wedstrijden schorsen. Sparta ging niet akkoord en de tuchtcommissie seponeerde de kaart. De aanklager ging in beroep tegen die uitspraak.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.