VAR-beelden blijken opnieuw niet voldoende: Spartaan Pinto vrijgesproken

Reacties

Sparta Rotterdam kan de komende twee wedstrijden gewoon een beroep doen op Mica Pinto. De Rotterdamse club ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Nu is Pinto vrijgesproken.

VAR-beelden blijken opnieuw niet voldoende: Spartaan Pinto vrijgesproken
© Pro Shots

Pinto kreeg voor de interlandbreak de rode kaart in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De international van Luxemburg zette een tackle in op Luuk Brouwers en na het zien van de beelden gaf scheidsrechter Jannick van der Laan rood.

Doordat Sparta niet akkoord ging met het schikkingsvoorstel diende de zaak donderdag in Zeist. Daar werd Pinto vrijgesproken vanwege een gebrek aan bewijs. De tuchtcommissie oordeelde dat het ernstig gemeen spel dat gebaseerd was op de VAR-beelden niet voldoende werd ondersteund door andere bewijsmiddelen.

De vrijspraak van Pinto past in het verhaal van vorig seizoen, waarin een recordaantal directe rode kaarten later werd teruggedraaid waaronder één van Pinto. In twintig procent van de gevallen waarbij scheidsrechter én VAR het eens waren over uitsluiting, ging de dader alsnog vrijuit.

Pinto werd zelf vorig seizoen dus ook al eens vrijgesproken. Destijds werd hij uiteindelijk niet verder gestraft voor een handsbal, die hem in het duel met PEC Zwolle wel een rode kaart opgeleverd had.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.