Wedstrijd Bouma-Ooijer eindigt onbeslist

De treffer van Roque Santa Cruz is niet voldoende gebleken voor Blackburn Rovers. Een kwartier voor het einde kwam Aston Villa langszij (1-1).

Het puntverlies van Blackburn zal Matt Derbyshire door het hoofd spoken. De aanvaller liet in de eerste helft een strafschop onbenut. Met bondscoach Fabio Capello als toeschouwer hield de Engelse international Scott Carson zijn doel aanvankelijk nog schoon. Halverwege de tweede helft was de Villa-keeper kansloos, toen de attente Santa Cruz een rebound binnentikte.

Met dank aan Ashley Young hield Aston Villa een punt over aan het duel op Villa Park. De middenvelder bracht met een schitterende vrije trap de ploegen in evenwicht, zodat het duel tussen oud-PSV'ers Wilfred Bouma en André Ooijer zonder winnaar eindigde.