Watford en Liverpool vermaken in vervolg Premier League-circus

Reacties

In het spoor van Arsenal is ook Liverpool het Premier League-seizoen begonnen met een sensationeel duel. De ploeg van Jürgen Klopp - die aantrad zonder het veelbesproken Barcelona-target Philippe Coutinho, maar mét Georginio Wijnaldum - hield daar bij Watford echter slechts één punt aan over: 3-3.

Watford en Liverpool vermaken in vervolg Premier League-circus

De Premier League was vrijdagavond al begonnen met het spektakelstuk tussen Arsenal en Leicester City (4-3), maar Watford en Liverpool leken een dag later niet van plan voor die twee ploegen onder te doen. Net als in Londen vielen er ook op Vicarage Road drie goals in het eerste halfuur. In het voordeel van de thuisploeg, waar Daryl Janmaat en Nordin Amrabat in de basis mochten beginnen.

Al na zes minuten kreeg Roberto Pereyra de kans op de openingsgoal, maar omdat zijn inzet via Dejan Lovren naast ging, hield Watford aan die aanval slechts een corner over. Maar uit die hoekschop werd het vervolgens wél 1-0: Stefano Okaka kon van dichtbij ongehinderd en snoeihard raak koppen. Vorig seizoen incasseerde Liverpool al twaalf van de 42 goals uit standaardsituaties, met dat probleem heeft Klopp dus nog niet afgerekend.

Na nog geen kwartier spelen kreeg Watford een eerste domper te verwerken, toen Janmaat zich geblesseerd moest laten vervangen. Toeval of niet: uitgerekend Sadio Mané - tot dat moment goed uit de wedstrijd gehouden door de Nederlandse back - trok de stand weer gelijk. Zo stroef als The Reds tot dat moment opereerden, zo mooi was die 1-1 van de Senegalees. Hij zette de aanval zelf op, kreeg de bal na een fraaie voetbeweging mee van Emre Can, en schoot hard raak.

Die gelijkmaker had Liverpool over het dode punt moeten helpen, maar twee minuten later betaalde het opnieuw de tol voor defensief geschutter. Uit een lage voorzet van Tom Cleverley schoot Lovren de bal tegen collega-verdediger Joël Matip aan, waardoor Abdoulaye Doucouré simpel de 2-1 kon binnenschieten. Niet lang daarna was diezelfde Doucouré het slachtoffer van een aanslag van Mané, die met geel bijzonder goed wegkwam.

De Senegalees mocht dus blijven staan, maar het waren juist zijn twee collega-aanvallers die het duel omdraaiden. Vlak na het Watford-debuut van invaller Richarlison - lang begeerd door Ajax - kreeg Liverpool een penalty. De van AS Roma overgekomen Mohamed Salah werd neergehaald door voormalig PSV-keeper Heurelho Gomes, Roberto Firmino benutte het buitenkansje. In de 57ste minuut waren de rollen van voorbereider en afmaker omgedraaid: Firmino lepelde de bal over Gomes, waarna Salah het beslissende zetje gaf. Miguel Britos kopte in de extra tijd uit een scrimmage echter de 3-3 over de lijn en bezorgde zijn ploeg daarmee een luidbejubeld punt.

Van Dijk
Een doekje voor het bloeden zal voor Klopp en Liverpool zijn dat het qua doelpunten wel snor zit, ook zonder Coutinho. Barcelona hengelt nog altijd nadrukkelijk naar de Braziliaan, die tijdens de seizoensouverture ontbrak. De officiële lezing luidt dat hij rugklachten heeft. En hoewel Liverpool stelt dat Coutinho voor geen goud te koop is, is het niet ondenkbaar dat hij dit seizoen niet in het shirt van Liverpool actief zal zijn. Defensief is er echter nog wel wat werk aan de winkel voor The Reds, die de komst van Virgil van Dijk nog altijd niet uit het hoofd hebben gezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.