Was AZ simpelweg te slap? 'Kan ik me helemaal in vinden'

Reacties

AZ-coach Pascal Jansen vindt dat zijn spelers op bepaalde momenten veel feller hadden moeten zijn in de topper tegen Ajax. Linksback Owen Wijndal baalde na afloop van zijn eigen rol bij de openingsgoal.

Was AZ simpelweg te slap? 'Kan ik me helemaal in vinden'
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 3
Ajax
Ajax

De verdediger verscheen kort na afloop voor de camera van ESPN en werd direct geconfronteerd met de beelden van de 0-1. Antony kreeg bij die goal veel ruimte van Wijndal in het strafschopgebied van AZ en klopte Marco Bizot met een schot in de verre hoek. 'Ik had korter moeten zitten. Eerst knijp ik naar binnen omdat Haller daar staat en daarna hou ik mijn benen dicht, zodat Antony niet daar doorheen kan schieten van zo dichtbij. Ja, dan schiet hij hem in de verre hoek', legde de balende Wijndal uit.

Hoewel Jansen aangaf dat Wijndal een speler is die normaal juist wel heel agressief verdedigt, stond het moment ook wel symbool voor een van de problemen bij AZ zondag. De thuisploeg gaf Ajax simpelweg teveel ruimte en was niet scherp genoeg in de duels. Analisten als Kenneth Perez en Arnold Bruggink waren daar fel over en zetten hun punt kracht bij met een verzameling beelden.

Jansen zag de momenten ook en werd voorgelegd dat het aan agressiviteit ontbrak bij zijn ploeg. 'Daar kan ik me helemaal in vinden, zeker ook bij die momenten die werden uitgelicht. Dat zijn cruciale momenten geweest. Met agressiviteit kun je het verschil maken', zei de AZ-coach, die werd gevraagd naar de oorzaak. 'Dat zit deels in de speler, de persoonlijkheid en het karakter. Maar we hebben in verschillende wedstrijden ook aangetoond daar wél over te beschikken.'

Zowel Wijndal als Jansen gaf aan dat het spel van AZ tegenviel. Er ging veel fout in balbezit en volgens de coach had dat ook deels te maken met het veld. Althans, dat hoorde hij van zijn spelers. Jansen: 'Het veld helpt dan ook niet mee. In de rust hoorde ik van de jongens dat het veld hobbelig was.' De frustratie daarover oversteeg echter niet de ergernis over de slapheid. Volgens Wijndal zakte AZ in de slotfase helemaal weg: 'Het had ook 0-5 kunnen worden. Dat was gewoon slecht.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.