Warm weerzien voor Van Bronckhorst: 'Ik ken Reyna al vanaf zijn geboorte'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst staat donderdagavond tijdens Borussia Dortmund-Rangers FC tegenover een dierbare. Het gaat om Giovanni Reyna, die de oefenmeester al kent vanaf het moment dat hij ter wereld kwam.

Warm weerzien voor Van Bronckhorst: 'Ik ken Reyna al vanaf zijn geboorte'
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 4
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

In de persconferentie naar aanloop naar het treffen met de Duitsers ging de voormalige linksback in op zijn speciale band met het Amerikaanse toptalent. 'Ik ben heel, heel goed bevriend met de familie Reyna. Ik ken Giovanni Reyna al vanaf de dag dat hij werd geboren.'

Van Bronckorst speelde tussen 1998 en 2001 in Schotland. Hier ontmoette hij teamgenoot Claudio Reyna, de vader van de latere Dortmund-speler. De twee kenden er een succesvolle periode en groeide uit tot goede vrienden. Op 13 november 2002 vernoemde Claudio zijn zoon zelfs naar zijn goede vriend.

'Het wordt een heel speciaal moment als we tegenover elkaar staan. Hij kwam ooit naar Nederland om mee te trainen bij een jeugdelftal van Feyenoord. Hij verbleef bij mij thuis en ik probeerde hem te helpen om de speler te worden die hij nu is. We hebben altijd contact gehouden en zien elkaar elk jaar minstens een keer.'

Kansen
Van Bronckhorst, die met Rangers tweede staat in Schotland, is donderdag op papier de underdog. Al ziet hij wel degelijk kansen. 'Wij zijn zeer competitief. We gaan echt voor de winst.' Om 18.45 begint het duel. 

Op VI PRO verscheen eind vorig jaar een verhaal over Van Bronckhorst en Rangers FC, die onlosmakelijk met elkaar verbonden lijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.