Wanneer sluit de transfermarkt in de Europese competities?

Reacties

De uiteenlopende sluitingsdata van de verschillende transfermarkten in de belangrijkste Europese competities roepen altijd de nodige vragen op. VI zet de belangrijkste data op een rij.

Wanneer sluit de transfermarkt in de Europese competities?
© Pro Shots

De Nederlandse transfermarkt loopt deze zomer van maandag 12 juni tot en met vrijdag 1 september. In deze periode is het toegestaan voor clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie om spelers te kopen, te verkopen, te huren of te verhuren. 

In het land waar doorgaans de meeste transfers plaatsvinden, Engeland, loopt de transferzomer van woensdag 14 juni tot en met vrijdag 1 september. De transfermarkten van de overige topvijflanden, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk, gingen pas op zaterdag 1 juli officieel open.

In Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje hanteren ze dezelfde sluitingsdatum als in Engeland en Nederland. Clubs uit diverse competities zoals Griekenland, Portugal en Turkije kunnen nog wat langer door met hun transferplannen. En dan is er nog Saoedi-Arabië, waar de markt pas op 20 september sluit.

Land Deadline
Duitsland 1 september
Engeland 1 september
Frankrijk 1 september
Nederland 1 september
Italië 1 september
Portugal 1 september
Schotland 1 september
Spanje 1 september
België 6 september
Griekenland 15 september
Turkije 15 september
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.