Wanhopig HSV gaat voor schokeffect en ontslaat wéér trainer

Reacties

Het in degradatienood verkerende Hamburger SV heeft per direct afscheid genomen van trainer Bernd Hollerbach. De oud-speler van de club stond nog geen twee maanden voor de spelersgroep van de Europa Cup I-winnaar van 1983.

Wanhopig HSV gaat voor schokeffect en ontslaat wéér trainer

Onder Hollerbach plukte HSV niet de vruchten van een schokeffect. Althans, niet in positieve zin. Na 26 speelrondes bezetten Die Rothosen de zeventiende plaats in de Bundesliga, met een achterstand van zeven punten op nummer zestien FSV Mainz 05. De nummer zeventien en achttien degraderen aan het einde van de rit rechtstreeks uit de Bundesliga, de nummer zestien speelt een play-off met de nummer drie van de Tweede Bundesliga.

'We hebben de sportieve situatie na de 6-0 nederlaag bij Bayern München uitvoerig geanalyseerd', refereert algemeen directeur Frank Wettstein op de clubsite van HSV aan de oorwassing in Beieren van zaterdag. 'De conclusie is dat we er ervan overtuigd zijn dat we moeten ingrijpen.' De afgelopen jaren voerde HSV de ene na de andere trainerswissel door. Hollerbach - die het 49 dagen volhield - was de negende hoofdtrainer sinds medio 2010, interim-coaches buiten beschouwing gelaten.

Hollerbachs taken worden in eerste instantie overgenomen door Christian Titz, die overkomt van het beloftenteam van HSV. De meervoudige landskampioen, die tot nu toe in elk Bundesliga-seizoen actief was, stelde bovendien clublegende Thomas von Heesen aan als adviseur.

Afgelopen week nam HSV al afscheid van bestuursvoorzitter Heribert Bruchhagen en sportief directeur Jens Todt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.