Wales stunt en schakelt België uit op EK

Het EK zit erop voor België. Wales was met 3-1 te sterk voor onze zuiderburen en speelt woensdag in de halve finale tegen Portugal.

België opende in de dertiende minuut de score via Radja Nainggolan, die de bal op aangeven van Eden Hazard vanaf ruim twintig meter in de kruising joeg. Het was een verdiende goal voor De Rode Duivels, die in de openingsfase al drie opeenvolgende grote kansen gemist hadden via Romelu Lukaku, Thomas Meunier en Hazard.

Wales beet echter van zich af en kreeg in de 26ste minuut een grote kans via Neil Taylor, wiens schot gepareerd werd door Thibaut Courtois. Vier minuten later werd het alsnog 1-1. Aaron Ramsey zette voor uit een corner en de volledig vrijstaande Ashley Williams kopte binnen.

In de tweede helft profiteerde Wales opnieuw van zwak verdedigen van België, dat zichtbaar leed onder de absentie van de geblesseerde Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. Jason Denayer en Meunier stonden volledig verkeerd bij een pass van Ramsey op Hal Robson-Kanu, die zich zeer fraai vrij kapte en beheerst afrondde: 1-2.

Naar mate de tijd vorderde werden de Belgische aanvalspogingen steeds wanhopiger, maar verder dan een aantal halve kansen kwam de ploeg van Marc Wilmots niet. Wales had daarentegen aan één uitbraak genoeg om het duel in het slot te gooien. Invaller Sam Vokes kopte vijf minuten voor tijd namelijk uitstekend raak na een voorzet van Chris Gunter.

In de halve finale wacht Wales woensdag een clash met Portugal. Het moet het dan zonder regisseur Ramsey stellen, die tegen België zijn tweede gele kaart van het toernooi kreeg en derhalve geschorst is.