België moeilijk te passeren en lastig te kloppen

Reacties

Wales en België staan vrijdag in de kwartfinale van het EK tegenover elkaar (aftrap 21.00 uur). Opta komt met opvallende feitjes over het duel in Lille.

België moeilijk te passeren en lastig te kloppen

● Wales en België stonden in de kwalificatiereeks voor dit EK twee keer tegenover elkaar: Wales won in Cardiff met 1-0 en hield de Belgen in Brussel op een doelpuntloos gelijkspel.

● In totaal stonden beide landen al twaalf keer eerder tegenover elkaar. De balans is licht in het voordeel van de Belgen: vijf zeges tegen vier overwinningen voor Wales (G3).

● Wales verloor maar twee van zijn negen wedstrijden op een groot toernooi (tegen Brazilië op het WK 1958 (0-1) en tegen Engeland op dit EK (1-2).

● De drie tegendoelpunten van Wales tijdens dit EK kwamen alledrie tot stand in de laatste 34 minuten van de wedstrijd. Ze werden bovendien stuk voor stuk gemaakt door invallers.

Kevin De Bruyne was direct betrokken bij twaalf Belgische goals in zijn laatste twaalf interlands.
Kevin De Bruyne was direct betrokken bij twaalf Belgische goals in zijn laatste twaalf interlands.

● De laatste keer dat België erin slaagde de halve finale van een groot toernooi te bereiken, dateert van dertig jaar geleden tijdens het WK 1986 in Mexico.

● België heeft zeven van zijn laatste negen duels op eindronden gewonnen (V2). Dat zijn er net zoveel als in de reeks van 23 toernooiwedstrijden daarvóór.

● De Belgen hielden in hun laatste drie EK-duels het doel schoon, hun langste reeks clean sheets op een groot toernooi.

● Kevin De Bruyne was in zijn laatste twaalf interlands voor De Rode Duivels betrokken bij twaalf doelpunten: vijf doelpunten en zeven assists. Hij is tevens de laatste Belgische international die scoorde in een interland tegen Wales (oktober 2013, 1-1).

Bron: Opta

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.