Wales maakt selectie bekend voor eerste WK sinds 1958

Reacties

Voor het eerst in 64 jaar is Wales erbij op het WK. Bondscoach Rob Page maakte woensdag bekend met welke 26 man hij de strijd aangaat in Qatar. Die lijst kende weinig grote verrassingen, of het moet het oproepen van Joe Allen zijn.

Wales maakt selectie bekend voor eerste WK sinds 1958
© Pro Shots

De voormalig Liverpool-speler, liefkozend The Welsh Pirlo gedoopt, is verre van wedstrijdfit, maar Page durfde de gok wel aan om Allen toch mee te nemen. Ook over de fitheid van Gareth Bale zijn vraagtekens. De superster van Wales heeft weinig wedstrijdritme, maar zit uiteraard wel bij de selectie. Er is hem overigens wel een golfverbod opgelegd voor het toernooi in de golfstaat.

Wales is ingedeeld met rivaal Engeland, maar speelt eerst tegen de Verenigde Staten en Iran. De eerste doelstelling zal zijn om voor het eerst een WK-wedstrijd te winnen. In 1958 kregen ze dat niet voor elkaar, alhoewel de drie gelijke spelen in de poulefase destijds wel volstonden voor kwalificatie voor de volgende ronde. Daarin was Brazilië met 1-0 te sterk.

De WK-selectie van Wales: 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.