Wales likt wonden na desastreus verlies: 'Het zal pijn doen'

Reacties

Chris Coleman was na afloop van het verlies tegen Ierland (0-1) aangeslagen. De bondscoach van Wales hoopt dat zijn ploeg zal leren van de pijn.

Wales likt wonden na desastreus verlies: 'Het zal pijn doen'

In eigen huis had Wales aan een zege genoeg gehad om de play-offs van het WK in Rusland te bereiken, maar tegen de verwachtingen in ging Ierland met de winst aan de haal: 0-1. Coleman toonde zich een goed verliezer.

'Ik denk dat we in de eerste helft goed gespeeld hebben. We wisten dat Ierland terughoudend zou spelen en dat hebben ze goed gedaan, dus felicitaties zijn op zijn plaats. Mijn spelers hebben alles gegeven, maar dit bleek niet genoeg. Het zal pijn doen, maar van tegenslagen leer je en we gaan zeker leren van vanavond. Ik wil Martin O'Neill veel succes wensen, ik hoop dat hij zich weet te plaatsen voor het WK.'

Of Coleman doorgaat bij Wales, wilde hij nog niet vertellen tegenover Sky Sports. 'Ik kan op dit moment alleen maar denken aan de teleurgestelde gezichten van de spelers in de kleedkamer. Ik zal mijn tijd nemen om goed over mijn toekomst na te denken en ga daarna praten met de bond.'

Ierland
O'Neill, bondscoach van de Ieren, was uiteraard in de wolken met de winstpartij. 'Het is een fantastisch resultaat om te winnen op bezoek bij Wales. Het laatste half uur leek een eeuwigheid te duren. We moesten onder de druk vandaan komen, maar we wisten ook dat er niks anders opzat dan deze wedstrijd winnen. Ik vond na de loting dat we in een erg moeilijke poule terecht waren gekomen, dus het is fantastisch dat we ons hebben geplaatst voor de play-offs', aldus de oefenmeester.

James McClean zorgde voor de belangrijke treffer. 'Veel mensen geloofden niet meer in ons en gaven geen cent voor onze kansen. Maar we stonden op en toonden karakter. We gaan genieten vanavond', vertelde de matchwinner.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.