Wales komt met ludiek WK-biertje voor goed doel: The Bale Ale

Reacties
Wales komt met ludiek WK-biertje voor goed doel: The Bale Ale
© Bale Ale
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wales gaat in november voor het eerst sinds 1958 weer deelnemen aan het WK. De Britten plaatsten zich na een zinderende play-off voor het eindtoernooi. Aan de hand van superster Gareth Bale werd het land verlost van een vloek die decennia duurde. Het leverde een nieuw drankje op.

Het land was na verovering van het startbewijs voor het WK in Qatar in alle staten. Ter gelegenheid van de unieke deelname is aanvoerder Bale een samenwerking aangegaan met een bierbrouwer. Samen maken ze een WK-product om de dorst van de Welshmen te lessen. Daarnaast gaat een groot deel van de opbrengst naar een goed doel dat kansarme jongeren in staat stelt om te voetballen.

Bale, tegenwoordig actief in de MLS bij Los Angeles FC, houdt eigenlijk helemaal niet van bier. Zijn landgenoten echter des te meer. 'Maar met deze samenwerking willen we iets teruggeven aan ons voetbal. En in het bijzonder willen we helpen bij de ontwikkeling van de voetbalfaciliteiten voor kinderen op lokaal niveau.'

'Hopelijk gaan de fans in Wales genieten van de Bale Ale', vervolgde Bale. Hoe verder Wales komt in het toernooi, hoe meer er vanzelfsprekend van het gerstenat gedronken wordt. En hoe meer geld er dus naar het goede doel gaat.

Op het WK is Wales gekoppeld aan Engeland, Iran en de Verenigde Staten. Op 21 november begint het toernooi voor Bale en zijn ploeggenoten met een wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.