Wales-fans steunen keeper Ward na enorme blunder tegen Tsjechië

Reacties

Danny Ward zal niet lekker hebben geslapen na zijn optreden bij Wales in het WK-kwalificatieduel met Tsjechië. De keeper van de Welshmen leidde op bijzonder knullige wijze de 2-1 van de Tsjechen in. Tot opluchting van Ward, die werd toegezongen door de meegereisde fans, hield Wales nog een punt over aan het bezoek aan Praag.

Wales-fans steunen keeper Ward na enorme blunder tegen Tsjechië
Tsjechië
Tsjechië
2 - 2
Wales
Wales

Bondscoach Robert Page van Wales nam het na het gelijkspel van Wales bij Tsjechië op voor Ward, die vlak na rust ongelukkig in de fout ging bij een terugspeelbal van teamgenoot Aaron Ramsey. 'Ik vond het mooi om te zien dat de andere jongens zich om hem heen verzamelden. Hij zal hier sterker uitkomen. Danny is ook heel vaak belangrijk voor ons geweest en dit soort dingen gebeuren helaas', aldus Page in gesprek met de BBC.

De meegereisde fans van Wales scandeerden na de blunder van Ward, tweede keeper bij Leicester City, zijn naam om hem te steunen. 'Ik vond dat een heel mooi gebaar van de supporters', aldus Page, die sinds eind vorig jaar Ward de voorkeur geeft als eerste keeper boven routinier Wayne Hennessey van Burnley. Ward verdedigde ook het doel van Wales tijden EURO 2020.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Ramsey, bij afwezigheid van Gareth Bale aanvoerder van Wales, nam het op voor Ward. 'Deze dingen gebeuren van tijd tot tijd, maar ik weet zeker dat dit niets is om ons zorgen over te maken. We zijn blij dat Danny bij ons in het doel staat', vertelde de middenvelder van Juventus. Wales staat na het gelijkspel bij Tsjechië net als de Tsjechen op acht punten in groep E. Daarin gaat België, dezer dagen uitkomend in de Nations League Finals, met zestien punten overtuigend aan de leiding.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep E WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
25-6
+19
20
2
Wales
8
4
3
1
14-9
+5
15
3
Tsjechië
8
4
2
2
14-9
+5
14
4
Estland
8
1
1
6
9-21
-12
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.