'Joker' Müller glundert na ontsnapping Duitsland: 'Een kleine vreugde-explosie'

Duitsland boekte vrijdagavond een zwaarbevochten zege op Roemenië. Invaller Thomas Müller maakte negen minuten voor tijd het winnende doelpunt voor Die Mannschaft, dat in Hamburg moeite had om af te rekenen met de Roemenen.

Duitsland
Duitsland
2 - 1
Roemenië
Roemenië

Ianis Hagi zette Roemenië al vroeg in de wedstrijd op een verrassende voorsprong. Pas kort na rust wist Duitsland op gelijke hoogte te komen via Serge Gnabry. Een kwartier na zijn invalbeurt bezorgde Müller de Duitsers in de slotfase drie kostbare punten. Kicker roemt de rol van de 107-voudig international, die voor de ommekeer zorgde: 'Joker Müller dreht die Partie gegen Rumänien'.

'Nee, het was geen prettig gevoel om met een achterstand de rust in te gaan, maar we hadden echt het gevoel dat we meer verdienden op basis van hoe we speelden. We bleven ook na de achterstand rustig, wisten hoe we moesten spelen en uiteindelijk hebben we ons goed teruggeknokt met twee belangrijke doelpunten. Na de 2-1 was er een kleine vreugde-explosie in het stadion. Fantastisch dat de verbinding met de supporters in het stadion weer terug is', aldus matchwinner Müller tegen RTL.

Rol publiek
'Bayern-Stars retten Flick', schrijft Bild. De Duitse boulevardblad doelt daarmee de goals van Gnabry en Müller in de tweede helft. Bondscoach Hansi Flick werkte tot vorig seizoen ook als trainer van Bayern München samen met het tweetal. 'Ik ben uiteindelijk heel blij met de overwinning', zei Flick bij RTL. 'We hebben karakter en kracht getoond na de achterstand. Zo'n tegengoal is ook goed voor de ontwikkeling van het team. In de zin van: dingen gaan niet altijd zoals verwacht. We moesten vechten en het publiek ging mee in die strijd.'

Ook Joshua Kimmich merkte dat de 25 duizend toeschouwers in Hamburg de ploeg ondersteunden. 'We hebben met veel inzet en passie gespeeld en iedereen in het stadion heeft gevoeld hoe belangrijk het was om deze wedstrijd te winnen. Uiteindelijk hebben we onszelf beloond. De ontlading was enorm, ook op de tribunes', aldus de middenvelder. Duitsland gaat na de benauwde thuiszege comfortabel aan de leiding in groep J. De voorsprong op nummer twee Noord-Macedonië is zes punten.