'Waarschijnlijk stoppen meerdere Argentijnse internationals'

Reacties

In navolging van Lionel Messi zetten mogelijk meerdere Argentijnse spelers een punt achter hun interlandloopbaan. Dat kondigde Sergio Agüero aan na de verloren finale van de strijd om de Copa América tegen Chili.

'Waarschijnlijk stoppen meerdere Argentijnse internationals'

'Waarschijnlijk is Messi niet de enige die zich niet langer beschikbaar stelt', liet Agüero optekenen. 'Verschillende spelers gaan nadenken over het al dan niet voortzetten van hun interlandloopbaan.' De aanvaller van Manchester City noemde geen namen, maar volgens verschillende Argentijnse media is het afscheid van Javier Mascherano sowieso nabij.

Mascherano kwam in het shirt van Argentinië tot 128 interlands en was daarin drie keer trefzeker. Net als Messi stond de 32-jarige Mascherano in de basis tegen Chili vannacht. In de penaltyserie was hij wél trefzeker.

Mascherano was onderdeel van de nationale ploeg die in 2014 de WK-finale verloor van Duitsland na verlenging. Ook in de finale van vorig jaar, toen Chili ook al de Copa won ten koste van de Argentijnen, was Mascherano basisspeler.

Ook in 2007 was Mascherano er al bij toen Argentinië in de finale verloor van Brazilië, de aartsrivaal die toen de Copa veroverde door met 3-0 te winnen. In 2008 won Mascherano, ook weer net als Messi, de gouden medaille op de Olympische Spelen. Voor hem was dat in tegenstelling tot Messi al de tweede gouden plak. Vier jaar eerder deed hij dat in Athene immers ook al.

Javier Mascherano hield in de halve finale van het WK 2014 Arjen Robben met een ultieme sliding af van scoren.
Javier Mascherano hield in de halve finale van het WK 2014 Arjen Robben met een ultieme sliding af van scoren.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.