Waarom Weghorst mocht aanleggen: 'Op de trainingen gaan ze erin…'

Reacties

Virgil van Dijk werd maandag de matchwinner bij Griekenland-Nederland, door laat in de wedstrijd een penalty te benutten. Eerder in de wedstrijd had Wout Weghorst nog een strafschop om zeep geholpen. De vraag na afloop was vooral waarom de spits überhaupt naar voren was gestapt.

Waarom Weghorst mocht aanleggen: 'Op de trainingen gaan ze erin…'
© Pro Shots
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Nederland
Nederland

Weghorst staat niet bekend als een specialist. Inclusief de penalty tegen Griekenland heeft de aanvaller een succespercentage van slechts 59 procent van al zijn genomen strafschoppen (29) in zijn loopbaan. Van Dijk nam maandag pas zijn eerste penalty in reguliere speeltijd en scoorde.

In de verloren strafschoppenserie tegen Argentinië, op het afgelopen WK, had Van Dijk nog gemist. 'Ik ben blij dat-ie er nu wel in ging', zei de mandekker na afloop tegen SBS6. Hij stelt dat de misser in Qatar niet meer door zijn hoofd heenging.

Maar waarom had Weghorst die eerste strafschop toch genomen? 'Er was een lijstje', vertelde Van Dijk. 'De trainer maakt dat lijstje. Waarom Wout bovenaan stond? Op de trainingen gaan ze erin… En als spits is het vaak ook wel lekker als je een penalty mag nemen.'

'De bondscoach heeft deze keuze gemaakt en ik stond er volledig achter', benadrukte Van Dijk. 'Helaas miste hij, maar dat hoort er soms ook bij.' Gelukkig was de captain vlak voor tijd scherper. 'We hebben nu een hele grote stap naar het EK gezet. Volgende keer (thuis tegen Ierland, red.) kunnen we het afmaken en dat moeten we, en dat gáán we, ook doen.'

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Griekenland
Meer over Griekenland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.