'Als Weghorst geen specialist is, waarom neemt hij hem dan?'

Reacties

Pierre van Hooijdonk zet zijn vraagtekens bij de keuze om Wout Weghorst de strafschop te laten nemen. De spits miste een pingel in het EK-kwalificatieduel tussen Griekenland en Nederland en is volgens de analist zeker geen specialist.

'Als Weghorst geen specialist is, waarom neemt hij hem dan?'
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Nederland
Nederland

Inclusief de penalty tegen Griekenland heeft Weghorst een succespercentage van 59 procent van al zijn genomen strafschoppen (29) in zijn loopbaan. 'Hij is geen specialist', was dan ook de conclusie van Van Hooijdonk als analist bij de NOS. 'Dus waarom neemt hij hem dan? Spitsen zijn heel hebberig en dus steken zij altijd meteen hun vinger op. Maar ik vind dat Tijjani Reijnders de beste trap van de selectie heeft. Misschien kwam dat nog te vroeg?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zijn collega Rafael van der Vaart was te spreken over het niveau van Oranje in de eerste helft. 'Ik denk dat Koeman zeer tevreden is. Ze hadden alles onder controle. Met weer een goede Reijnders en een goede Quilindschy Hartman. Maar naar voren toe is het veel te weinig. Xavi Simons had ook veel balverlies.' Ook Van Hooijdonk wees Hartman en Reijnders aan als de uitblinkers.

Van der Vaart was minder te spreken over het optreden van de Grieken. 'Dat was zo slecht. En die heksenketel zijn we ook nog steeds aan het zoeken.' En ook het optreden van de scheidsrechter kon de analist niet bekoren. 'Ik vond het geen penalty. De scheidsrechter doet daar eigenlijk alles fout. Als je denkt dat het een overtreding is, dan zou ik nog even voordeel geven. Want dan is het gewoon een goal. Maar ik vond het überhaupt geen strafschop.'

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Griekenland
Meer over Griekenland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.