Weghorst verzuimt Oranje vanaf de strafschopstip op voorsprong te zetten

Reacties

Wout Weghorst heeft verzuimd het Nederlands elftal op voorsprong te zetten tegen Griekenland. De spits mocht een strafschop nemen namens Oranje, maar zag Odisseas Vlachodimos zijn inzet keren.

Weghorst verzuimt Oranje vanaf de strafschopstip op voorsprong te zetten
© Pro Shots
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Nederland
Nederland

In het cruciale EK-kwalificatieduel tussen Griekenland en Nederland kreeg Oranje na ruim twintig minuten een strafschop te nemen. Virgil van Dijk werd bij een hoge voorzet naar de grond getrokken en scheidsrechter Alejandro Hernández legde de bal op de stip.

Spits Weghorst nam zijn verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. Hij schoot de bal echter precies in de hoek waar de Griekse doelman op gokte. Voor Weghorst was het zijn 29ste penalty uit zijn carrière en zijn 12de misser.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vanuit het Griekse publiek waren enkele groene stippen van laserpennen op het gezicht van de Nederlander te zien in aanloop naar zijn strafschop. Voorafgaand aan het duel riep bondscoach Ronald Koeman nog op om wat te doen tegen het gebruik van laserpennen, maar tijdens Griekenland tegen Nederland waren de groene stippen weer meermaals te zien op de gezichten van de spelers. Eerder deze maand was dat ook al het geval tijdens AEK Athene tegen Ajax.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Griekenland
Meer over Griekenland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.