Koeman roept op tot actie tegen laserpennen

Reacties

Ronald Koeman heeft de KNVB aangespoord om preventief actie te ondernemen tegen laserpennen. De bondscoach zag onlangs hoe Ajax-spelers daar hinder van ondervonden in de uitwedstrijd tegen AEK Athene.

Koeman roept op tot actie tegen laserpennen
© Pro Shots
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Nederland
Nederland

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Griekenland en Nederland wordt maandagavond gespeeld in hetzelfde stadion, de OPAP Arena. Koeman besefte dat het niet onwaarschijnlijk is dat laserpennen gebruikt gaan worden om de Oranje-spelers vanaf de tribune af te leiden en het zicht te belemmeren.

'Ik zag dat natuurlijk bij de wedstrijd van Ajax en ik heb dat wel kenbaar gemaakt bij de KNVB', gaf Koeman zondagavond aan tijdens zijn persconferentie. 'Om in ieder geval aan te geven dat dat gebeurt. Als dat nu weer gebeurt, dan moet de UEFA of scheidsrechter ingrepen', ging hij verder met zijn oproep tot actie.

Van Ajacieden Steven Bergwijn en Brian Brobbey hoorde Koeman dat het veld in Athene niet opperbest is. Hij wilde daar geen thema van maken. 'Ze zeiden dat het veld misschien niet optimaal is, maar dat was het in Amsterdam ook niet', refereerde de bondscoach aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (1-2) van afgelopen vrijdag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.