Waarom United helemaal niet blij is met de rentree van Onana bij Kameroen

Reacties

Nadat André Onana en bondscoach van Kameroen Rigobert Song een tijd gebrouilleerd waren, is de doelman inmiddels weer teruggekeerd bij de nationale ploeg. Daar zal zijn club Manchester United echter niet erg blij mee zijn, want de doelman dreigt daardoor tot zeven wedstrijden te missen voor United.

Waarom United helemaal niet blij is met de rentree van Onana bij Kameroen
© Pro Shots

Afgelopen WK escaleerde de situatie tussen Onana en zijn bondscoach Song. De twee hadden een meningsverschil over het takenpakket van de doelman. Onana moest vroegtijdig vertrekken uit het kamp van Kameroen en besloot vervolgens te stoppen als international. Afgelopen interlandperiode keerde de keeper echter weer terug bij de nationale ploeg.

Onana en Song lijken hun akkefietje te hebben bijgelegd, waardoor Onana direct weer de eerste doelman van Kameroen was. Hij hield zijn doel schoon tegen Burundi (3-0). Positief nieuws, denk je wellicht, maar niet voor Manchester United. De terugkeer bij de nationale ploeg betekent waarschijnlijk ook dat Onana meegaat naar de Afrika Cup.

Dat houdt in dat Manchester United de sluitpost tot wel zeven wedstrijden kan missen deze winter. Tijdens de Afrika Cup speelt United in de competitie tegen Tottenham Hotspur, Wolverhampton Wanderers, West Ham United en Aston Villa. Daarnaast mist hij mogelijk beide wedstrijden in de eventuele halve finale van de League Cup en de vierde ronde van de FA Cup staat dan op het programma.

Uiteraard is het afhankelijk van de prestaties van Kameroen en Manchester United hoeveel wedstrijden de doelman mist. En of Onana bij de selectie van Kameroen zit natuurlijk. Onana liet al eens eerder een editie van de Afrika Cup schieten om zich op het clubvoetbal te kunnen concentreren. De vraag is echter of hij zich dat nogmaals kan veroorloven.

Spelersprofiel

A. Onana


Geboortedatum:
2 april 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Nkol Ngok
Nationaliteit
Kameroen
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
93 kg
Huidige club:
Manchester United
Nationaal team:
Kameroen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.