Onana kan topjaar bekronen met keepersonderscheiding

Reacties

André Onana is genomineerd voor de Lev Yashin-trofee, die France Football uitreikt aan de beste doelman van het seizoen 2022/23. De Kameroener heeft die eervolle nominatie te danken aan een sterk seizoen bij Internazionale.

Onana kan topjaar bekronen met keepersonderscheiding
© Pro Shots

Onana was in topvorm tijdens zijn eerste en enige seizoen in Milaan en hielp Inter daarmee naar de finale van de Champions League, waar Manchester City te sterk bleek. Onana zal dit seizoen opnieuw proberen om de blauwhemden van scoren te houden, maar nu in dienst van zijn nieuwe werkgever. Manager Erik ten Hag liet zijn club Manchester United stevig in de buidel tasten om hem te herenigen met de doelman met wie hij bij Ajax succes had gekend.

De concurrentie voor de award, die op 30 oktober wordt uitgereikt, is zoals verwacht mag worden stevig. Yassine Bounou, Thibaut Courtois, Mike Maignan, Marc-André ter Stegen, Ederson, Emiliano Martínez, Aaron Ramsdale, Dominik Livaković en Brice Samba dingen ook mee. De eerdere winnaars van de in 2019 voor het eerst uitgereikte prijs: Alisson Becker (2019), niemand (2020), Gianluigi Donnarumma (2021) en Thibaut Courtois (2022).

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.