Onana neemt rigoureus besluit na WK-rel en stopt als international

Reacties

André Onana heeft per direct een punt gezet achter zijn carrière als international. De Kameroener werd in de groepsfase van het WK uit de selectie gezet door bondscoach Rigobert Song na een meningsverschil. Dat heeft er voor gezorgd dat de doelman niet meer zijn land wil vertegenwoordigen.

Onana neemt rigoureus besluit na WK-rel en stopt als international
© Pro Shots

Via sociale media kwam Onana vrijdagochtend met een statement. De oud-Ajacied sprak zijn dank uit voor zijn tijd in het shirt van Kameroen, maar legde ook uit dat hij tot het besluit om te stoppen is gekomen. 'Elk verhaal, hoe mooi dat verhaal ook is, kent een einde. En aan mijn verhaal bij het Kameroense elftal is nu een einde gekomen.'

De doelman van Internazionale kent op clubniveau een uitstekend seizoen, maar het debacle op het mondiale eindtoernooi is reden om zijn interlandcarrière te beëindigen. Onana gaf wel aan fan te blijven van zijn landgenoten. Uiteindelijk droeg de keeper 35 keer het shirt van Kameroen.

Voor het groepsduel met Servië verdween Onana plots uit de basisopstelling van Kameroen. Een ruzie met Song moest Onana bekopen met een verbanning, zo luidde de officiële lezing van de bond van Kameroen. De bondscoach zou de 'One Man Show' van de voormalig Ajacied zat zijn geweest. Zelf kwam Onana toen direct met een cryptisch antwoord, waaruit bleek dat de relatie onder hoogspanning stond. 'In een wereld waarin liegen normaal is, is het vertellen van de waarheid revolutionair.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.