Waarom speelsters van Ajax stopten met spelen bij openingsgoal Chelsea

Reacties

De defensie van Ajax Vrouwen baarde dinsdagavond opzien door tijdens een aanval van Chelsea te stoppen met sprinten. Achteraf bleek dat meerdere speelsters een fluitje vanuit het publiek hebben gehoord.

Waarom speelsters van Ajax stopten met spelen bij openingsgoal Chelsea
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 3
Chelsea
Chelsea

In de kwartfinale van de Champions League voor vrouwen maakte Lauren James na een kleine twintig minuten de openingstreffer namens Chelsea. De Engelse spits kreeg de bal wat fortuinlijk mee via twee Ajacieden, maar wat vooral opviel, was dat vervolgens een aantal speelsters stopte met lopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar doordat de bal via een speelster van Ajax kwam, keurde de VAR de treffer alsnog goed. Na afloop legde gelegenheidsaanvoerder Nadine Noordam uit waarom een aantal speelsters niet meer meeverdedigde. 'Er was wat verwarring.' Diverse speelsters bleken een fluitje uit het publiek te hebben gehoord.

'Voor mijn gevoel kwam het geluid van heel dichtbij. Maar eigenlijk moeten we natuurlijk gewoon doorgaan tot de bal uit is. Je weet natuurlijk ook dat er een VAR is, dus dat deden we gewoon niet goed.' Bij Ajax-trainer Suzanne Bakker was er dan ook verbazing over het moment. 'Ik heb zelf helemaal niets gehoord.'

Ajax Vrouwen verloor uiteindelijk met 0-3 van Chelsea. De return is volgende week woensdag om 21.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.