Waarom Slot in De Klassieker lang wachtte met wisselen

Reacties

Voor Feyenoord-trainer Arne Slot was De Klassieker tegen Ajax een wedstrijd waarin de ballen voor de verandering wél goed vielen. De coach zag dit seizoen vaker dat Feyenoord veel creëerde, maar het niet afmaakte. Tegen Ajax lukte dit zondagmiddag zesmaal.

Waarom Slot in De Klassieker lang wachtte met wisselen
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

Bij rust stond Feyenoord op een 3-0 voorsprong tegen de aartsrivaal, Slot wilde voorkomen dat zijn spelers de voet van het gaspedaal zouden halen. 'In de rust heb ik gezegd dat het lekker zou zijn als ze het door zouden trekken en niet achteroverleunend de tweede helft zouden spelen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want ze kwamen geweldig naar buiten in tweede helft.'

Slot koos ervoor om zijn basiself relatief lang te laten staan. In minuut 64 ging Bart Nieuwkoop naar de kant voor Marcos López, dik tien minuten later wisselde Slot opnieuw. 'We hebben bewust lang gewacht met wisselen', gaf de Feyenoord-coach aan op het persmoment na de wedstrijd. 'Meestal wordt het na wisselmomenten minder. Niet vanwege de wissels zelf, maar in dit soort wedstrijden zakt het een beetje in elkaar na wissels, dat komt mede door de mindset', verklaarde Slot.

De trainer wilde niet alleen meer scoren, de nul houden was ook heilig. 'Ik was bewust van het feit dat in 1924 Feyenoord voor het laatst twee keer op rij de nul had gehouden tegen Ajax. Ik vind het best leuk om in positieve rijtjes te staan.' De meeste spelers van Feyenoord zullen ook in de positieve rijtjes staan, want Slot heeft het idee dat zijn team alles heeft gegeven.

'Ik ben ervan overtuigd dat als ik de cijfers morgen onder ogen krijg, dat we ongelooflijk veel geleverd hebben. De spelers zaten er bovenop, bij elk omschakelmoment. Aan de bal waren we ook goed en nauwkeurig. Het was wederom frustrerend dat het na zoveel mogelijkheden zolang duurde voordat we scoorden. Dat heeft ons dit seizoen meerdere keren opgebroken, nu gelukkig niet. Het tempo bleef hoog en we bleven creëren.'

Slot liet zich geen uitspraken ontlokken over Ajax, hij bleef er tijdens het persmoment op hameren dat hij vooral over Feyenoord sprak. 'Ik kijk vooral naar onszelf. Ik weet niet of het dan altijd zo'n grote uitslag wordt als een van de twee teams favoriet is. Het is vaak andersom geweest, dat Ajax de favoriet was. Ik denk dat je deze uitslag als bijzonder mag ervaren, ik heb in ieder geval het gevoel dat de fans het als bijzonder ervaren hebben', sloot Slot lachend af.

De sfeer was inderdaad behoorlijk goed voelbaar in De Kuip en dat zal over twee weken niet anders zijn. Dan wordt de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC afgewerkt in Rotterdam-Zuid. Tussendoor speelt de nummer twee van de Eredivisie tegen Fortuna Sittard.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
4
AZ
31
17
7
7
62-35
+27
58
5
Ajax
31
13
10
8
65-58
+7
49
6
N.E.C.
31
12
11
8
59-47
+12
47
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.