Slot trots op bewijsdrang Feyenoord: 'Deze komt niet uit de lucht vallen'

Reacties

Feyenoord rechtte zondag op imponerende wijze de rug na het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Volendam door Ajax op een historische 6-0 nederlaag te trakteren. Trainer Arne Slot begrijpt wel waar het vandaan kwam.

Slot trots op bewijsdrang Feyenoord: 'Deze komt niet uit de lucht vallen'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

'Deze komt niet uit de lucht vallen', begon Slot aan zijn interview bij ESPN. 'Vorige week speelden we ook geweldig, tegen FC Utrecht. Tegen FC Volendam waren zeker we niet geweldig, maar creëerden we voldoende kansen. In de week dat je de titel aan een ander laat en je daarna tegen een rivaal speelt, dan wil je ontzettend graag laten zien dat je verschrikkelijk goed kunt voetballen', verklaarde Slot.

Het werd een groot voetbalfeest in De Kuip, maar voor spits Santiago Giménez was er misschien een grijs wolkje zichtbaar in Rotterdam-Zuid. De Mexicaan scoorde niet en blijft zo steken op twee doelpunten in zijn laatste elf duels in de Eredivisie. Slot: 'Er wordt veel over gesproken. Het is jammer dat hij geen goal maakte, dat had hij heel goed kunnen gebruiken.'

Hoewel Slot ziet dat Giménez zijn bijdrage levert, koos hij ervoor om de spits in de slotfase naar de kant te halen. 'Ik zou heel graag zien dat hij een goal maakt. Ik zie hem worstelen. Het was dus ook de overweging of we hem negentig minuten zouden laten staan, maar er zit iemand op de bank die het verdient om een invalbeurt te maken', doelde Slot op concurrent Ayase Ueda, die inviel bij een 6-0 stand.

Bijlow
Slot ging ook nog kort in op de terugkeer van Justin Bijlow. De keeper maakte zijn comeback op de training en dus lonkt ook een terugkeer in de wedstrijdselectie. 'Hij heeft deze week voor het eerst meegetraind. Als hij deze week goed doorkomt moeten we na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard een keuze maken over hoe we het gaan invullen in de goal. Het heeft nu geen zin om het daarover te hebben, hij moet eerst deze week goed doorkomen.'

Na het duel met Fortuna speelt Feyenoord nog vier wedstrijden in de Eredivisie, daarvoor wordt eerst nog de bekerfinale tegen NEC afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer A. Slot
Meer over A. Slot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.