Waarom Slot het een compliment vindt dat Feyenoord 'elf teringlijers' heeft

Reacties

Arne Slot vindt dat Feyenoord dit seizoen is gegroeid qua mentaliteit. In aanloop naar het uitduel met SC Heerenveen werd hij geconfronteerd met een uitspraak van de coach van de opponent, Kees van Wonderen.

Waarom Slot het een compliment vindt dat Feyenoord 'elf teringlijers' heeft
sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

De voormalige middenvelder van de Rotterdammers had Feyenoord geroemd vanwege het goede voetbal, maar 'ook omdat ze elf teringlijers zijn' in het veld. Van Wonderen bedoelde dat als een compliment.

Slot vatte de omschrijving ook als dusdanig op. 'Ik vind het een mooi compliment. We zijn altijd maar ongelooflijk druk met goed voetballen, maar het is heel vervelend om altijd maar door AS Roma uitgeschakeld te worden', aldus Slot voor de camera van ESPN, doelend op de kwaliteit van AS Roma om ten koste van alles te willen winnen. 'Maar je kunt ook wel iets van ze leren.'

'Ik denk dat wij op sommige terreinen ook echt wel wat van ze geleerd hebben', vervolgde Slot. 'Ik vind ons nog altijd niet het AS Roma van de Eredivisie, dat is voorbehouden aan andere clubs. Maar ik vind wel dat we daar op een goede manier in gegroeid zijn.'

'Ik interpreteer het vooral als een hekel hebben aan verliezen. Terugsprinten, hard werken en vuil werken doen en leg het dus positief uit', besloot Slot, die zondag in Friesland voor het twaalfde Eredivisie-duel op rij ongeslagen kan blijven. De achterstand op koploper kan in ieder geval voor even worden teruggebracht tot zeven punten. De Eindhovenaren treffen zondagavond FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.