Waarom Raphinha Barça-onzekerheid verkoos boven Chelsea

Reacties

Raphinha heeft in de afgelopen transferwindow Chelsea afgewezen voor een transfer naar Barcelona. De Braziliaans international werd door zijn landgenoot Ronaldinho geïnspireerd om ook ooit in Camp Nou te spelen.

Waarom Raphinha Barça-onzekerheid verkoos boven Chelsea
© Pro Shots

Barcelona betaalde deze zomer 58 miljoen euro aan Leeds United voor Raphinha en tekende een deal tot de zomer van 2027 in Catalonië. Chelsea bleek bereid dezelfde transfersom te betalen voor de Braziliaan, maar hij legt in een interview met Vanguardia uit waarom hij naar Barcelona wilde.

'Ik heb een aanbod van Chelsea afgeslagen omdat het mijn droom was om het shirt van Barcelona te mogen dragen', zei de negenvoudig international van Brazilië. 'Ik volg Barça al sinds ik een jonge jongen was, vanaf dat Ronaldinho er speelde. Ik wilde vanaf dat moment ook ooit deel uitmaken van de club.'

'Het verlangen naar Barcelona was te groot om in te gaan op andere aanbiedingen. Daarin speelde geld geen rol. Ik weet dat er veel moeilijkheden waren rond mijn registratie, maar ik wist dat de club er alles aan deed en ik vertrouwde op een goede afloop. Ik pas me aan aan de huidige financiële situatie bij de club.'

Raphinha kwam dit seizoen vijf keer in actie voor Barça in La Liga en scoorde één keer. Bij het thuisduel met Viktoria Plzen (5-1) bleef de aanvaller op de bank. De verwachting is dat Raphinha in de basis gaat starten tijdens komende Champions League-ontmoeting met Bayern München in München (dinsdag).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.