Waarom PSV met belangstelling de Premier League-ontknoping volgt

Reacties

PSV zal zondagmiddag met grote belangstelling de ontknoping van het Premier League-seizoen volgen. Als Liverpool voor eigen publiek niet verliest van Brighton & Hove Albion zijn de Eindhovenaren verzekerd van Europees voetbal tot de winterstop.

Waarom PSV met belangstelling de Premier League-ontknoping volgt

The Reds hebben aan een gelijkspel tegen het uitgespeelde Brighton voldoende om in de topvier van de Premier League te eindigen en daarmee een ticket voor de Champions League op te eisen. Chelsea kan het feestje van de Champions League-finalist nog verpesten, maar dan moet het winnen bij Newcastle United en hopen dat The Reds verliezen. Als beide clubs gelijk eindigen, geeft het veel betere doelsaldo van Liverpool de doorslag: +42 om +27.

Als Liverpool de klus klaart, is PSV spekkoper. Dan staat het immers vast dat de Champions League-winnaar (Real Madrid is de andere finalist) zich via de eigen competitie al plaatst voor het miljardenbal. In dat geval schuift de kampioen van Tsjechië van de play-offronde door naar de groepsfase en neemt PSV, dat nu nog moet instromen in de derde voorronde, de plek van de kampioen van Tsjechië in.

PSV heeft dan het voordeel dat het pas op 21 of 22 augustus begint aan het Europese seizoen in plaats van twee weken eerder. Bovendien wordt een relatief aantrekkelijk vangnet uitgespannen: als de Eindhovenaren in de play-offs stranden, mogen ze zich melden in de groepsfase van het Europa League-toernooi.

Liverpool-manager Jürgen Klopp maakt in het programmaboekje voor het duel met Brighton duidelijk dat The Reds alles zullen geven om in de topvier te eindigen. Met de Champions League-finale is de Duitser nog niet bezig.

'Ik heb al vaak gezegd dat dit een cupfinal is voor ons. En dat is niet om onnodige druk uit te oefenen. Vandaag krijgen we de kans om iets heel moois te realiseren: een plek in de Champions League veroveren. We hebben hem voor het grijpen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.