Waarom Man Utd dolgraag Cavani wil houden en De Gea in de finale start

Reacties

Het optimisme is groot bij Manchester United na het doorstoten tot de Europa League-finale ten koste van AS Roma. Na de terugwedstrijd in Rome (3-2) ging veel van de aandacht uit naar de twee uitblinkers: David De Gea en Edinson Cavani. Manager Ole Gunnar Solskjaer sprak vol lof over de twee.

Waarom Man Utd dolgraag Cavani wil houden en De Gea in de finale start
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
3 - 2
Manchester United
Manchester United

Edinson Cavani

Bij United gaat het vaak over Mason Greenwood, in het ideale plaatje van de club de wereldspits van de toekomst. De negentienjarige Engelsman ontwikkelt zich sterk als rechtsbuiten en verhuist op termijn waarschijnlijk naar de punt van de aanval. Het is Cavani die in deze fase van het seizoen opnieuw laat zien wat er gevraagd wordt in en rond het strafschopgebied. Greenwood is de spits van de toekomst, de Uruguayaan is de man van dit moment.

'De reden dat we in de finale staan, is dat we een spits hebben die vier keer gescoord heeft in dit tweeluik', zei Solskjaer tegen Sky Sports, waarna hij vertelde enorm onder de indruk te zijn van de professionaliteit van de 34-jarige afmaker. 'Het voetbal heeft zo zijn eigen taal. Edinson heeft vandaag – en eerder – bewezen wat een centrumaanvaller allemaal zo moeten doen met en zonder bal en wat er gevraagd wordt bij het voorbereiden op een grote wedstrijd en het herstellen daarna. Edinson heeft weer aangetoond waarom we hem graag op Old Trafford willen houden.'

De spits die vorig jaar transfervrij overkwam van Paris Saint-Germain heeft een aflopend contract. De intentie van Manchester United is duidelijk en volgens Engelse media is de kans groot dat Cavani gaat verlengen. Het uitzicht op speeltijd is namelijk goed, in het spel in en rond het strafschopgebied is namelijk niemand bij United hem de baas.

Feitje: Cavani is de eerste speler die minstens twee keer scoort in de twee duels van de halve finale in een groot Europees toernooi sinds Klaus Allofs dat in 1986 deed voor 1. FC Köln tegen KSV Waregem in de halve finale van het toernooi om de UEFA Cup. United won vorige week in eigen huis al met 6-2 van Roma, mede dankzij twee goals dus van Cavani.

Cavani kreeg in Engeland ook lof voor de manier waarop hij opkwam voor Greenwood toen Rick Karsdorp ruzie zocht met het toptalent. De routinier greep snel in en duwde de Nederlander weg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

David De Gea

Het uitzicht op speeltijd is voor De Gea de laatste maanden juist vertroebeld. De dertigjarige Spanjaard verloor begin maart zijn plek en zag Dean Henderson sindsdien telkens starten in de Premier League. Wel speelde de 45-voudig international in de laatste vier Europa League-wedstrijden. Zo lonkt een basisplaats in de finale tegen Villarreal. Of gaat Solskjaer ook in Europa nog een keeperswissel doorvoeren? De kans is bijzonder klein.

De Gea was donderdagavond in Rome in bloedvorm. Hij kreeg van Manchester Evening News het hoogste cijfer: een 9. De toelichting luidde: 'Het scorebord had na 35 minuten net zo goed aan kunnen geven: Roma – De Gea 0-0. Hij had een paar geweldige reddingen waarmee hij Roma de hoop ontnam.'

Solskjaer wilde nog niet bevestigen dat De Gea op 26 mei in de finale in Gdansk gaat starten, maar bevestigde dat het vooruitzicht erg goed is voor de goalie. 'Het is nog drie weken tot de finale en er zijn nog veel wedstrijden te gaan, maar ja David heeft er vandaag een erg goede gooi naar gedaan. Je moet jezelf altijd bewijzen op het veld. Als je presteert, behoud je je plek in het team.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.