Waarom Juventus sterspeler Dybala transfervrij de deur uit laat wandelen

Reacties

Paulo Dybala is al jaren een van de sterren bij Juventus en ook dit seizoen een vaste basisspeler, maar toch wordt zijn aflopende contract niet verlengd, waardoor hij over een paar weken transfervrij de deur uitwandelt. Directeur Andrea Agnelli legt uit waarom deze beslissing is genomen.

Waarom Juventus sterspeler Dybala transfervrij de deur uit laat wandelen
© Pro Shots

Dybala (28) speelt sinds de zomer van 2015 voor Juventus, dat destijds ruim veertig miljoen euro betaalde aan Palermo om de aanvaller binnen te kunnen halen. Tot dusver speelde Dybala bijna driehonderd wedstrijden (288) voor De Oude Dame. Na dit seizoen komt er echter een einde aan de samenwerking.

In het najaar leken Dybala en Juventus elkaar nog te gaan vinden in een nieuw contract. De aanbieding werd echter aangepast nadat in januari Dusan Vlahovic was overgenomen van Fiorentina. Dybala accepteerde het verlaagde voorstel niet en de onderhandelingen liepen spaak. Een maand geleden werd bevestigd dat Dybala Juventus zou gaan verlaten.

Agnelli begrijpt dat de buitenwereld daar vraagtekens bij plaatst. 'Paulo is een geweldige speler en heeft altijd alles gegeven voor Juventus, maar beslissingen worden genomen op bepaalde momenten', legt de directeur uit. 'In december dacht ik nog dat het onmogelijk was om Vlahovic te halen en in januari dacht ik dat het heel lastig zou worden. Maar het is ons toch gelukt om hem aan te trekken.'

Deze transfer had dus gevolgen voor Dybala. 'Een onhoudbaar bod doen zou oneerlijk zijn geweest voor de club en voor Paulo', legde Agnelli uit. 'We hebben te maken met beperkte middelen en moeten keuzes maken. We hebben gekozen voor Vlahovic, Matthijs de Ligt, Manuel Locatelli… We willen Juventus jonger maken, met spelers van hoge kwaliteit die ervoor zorgen dat we ambitieus kunnen blijven.'

Het is nog onduidelijk waar Dybala zijn loopbaan zal gaan vervolgen. Internazionale heeft concrete belangstelling, zo wordt beweerd, en Corriere dello Sport schrijft vrijdag dat Erik ten Hag de aanvaller wel bij Manchester United zou willen zien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.