Waarom Heracles Almelo - FC Utrecht ondanks twee stakingen werd uitgespeeld

Reacties

De competitiewedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Utrecht werd zaterdagavond tot tweemaal toe stilgelegd door scheidsrechter Sander van der Eijk, omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid. In de slotfase werd Utrecht-doelman Vasilis Barkas geraakt door een plastic beker, toch werd het duel niet definitief gestaakt.

Waarom Heracles Almelo - FC Utrecht ondanks twee stakingen werd uitgespeeld
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 3
FC Utrecht
FC Utrecht

Dit komt door een versoepelde regelgeving en in dit geval ook de houding van Barkas. De goalie uit Griekenland werd in de slotfase van de wedstrijd geraakt door een plastic bekertje, maar vertelde volgens ESPN aan scheidsrechter Van der Eijk dat hij door wilde spelen. In de slotfase kwam Utrecht vervolgens nog een keer tot scoren.

Vorig seizoen had deze situatie automatisch voor een staking van de wedstrijd gezorgd. Als er tweemaal in dezelfde wedstrijd voorwerpen op het veld werden gegooid, was de wedstrijd voorbij. Aan het begin van dit seizoen kondigde de KNVB echter aan dat de regelgeving op dit gebied versoepeld was.

Het competitiebestuur bekrachtigde tijdens de algemene vergadering betaald voetbal dat als een persoon iets op het veld gooit en daarna direct wordt gepakt en verwijderd uit het stadion, die actie niet 'meetelt' in de afweging om een wedstrijd te staken. Zaterdagavond was dit het geval, waardoor scheidsrechter Van der Eijk niet gedwongen was om de wedstrijd definitief te staken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.