FC Utrecht is de periode onder Ron Jans begonnen met een zege op bezoek bij Heracles Almelo. Mats Seuntjens was de drijvende kracht bij de Utrechters, die nu eindelijk hun eerste zege van het seizoen binnen hebben.

Heracles Almelo
1 - 3
FC Utrecht
FC Utrecht

Ongetwijfeld was er veel opluchting aan Utrechtse zijde toen de score in de vijfde minuut al werd geopend. Niet alleen bij de debuterende Ron Jans, die al de tiende trainer is sinds het begin van 2018 die Utrecht leidde tijdens een Eredivisie-wedstrijd (inclusief interim-trainers). Door vier nederlagen op rij was het chagrijn al flink toegenomen in de Domstad. De blijdschap was bij de bezoekers logischerwijs groot toen Ole Romeny in de vijfde minuut voor de 0-1 zorgde. De buitenspeler sloeg toe uit een geweldige voorzet van Mats Seuntjens, die met buitenkant rechts zijn ploeggenoot aan een bijna niet te missen kans hielp. Voor de van FC Emmen overgekomen Romeny was het zijn eerste doelpunt voor Utrecht.

Seuntjens liet zich niet alleen als aangever gelden in Almelo. De van RKC Waalwijk overgekomen aanvaller was een grote bron van gevaar en was een paar keer dicht bij zijn eerste doelpunt voor Utrecht. Hij was daar het dichtst bij toen hij kort na de treffer van Romeny met een knal de lat raakte. Vlak voor rust kwam Utrecht op 0-2, met dank aan twee jonge Denen. De van Borussia Mönchengladbach gehuurde Oscar Fraulo bracht de bal opnieuw voor het doel na een afgeslagen corner. Victor Jensen stond vrij en kopte raak op aangeven van zijn landgenoot.

Heracles-supporters hadden in de eerste helft één keer reden tot juichen gehad. Dat was in de achttiende minuut, toen Mohamed Sankoh leek te scoren. In een uiterste poging om bij de bal te komen had de negentienjarige spits echter hands gemaakt.

Na ruim een uur lukte het de thuisploeg wel om Utrecht pijn te doen. Abdenego Nankishi versnelde op indrukwekkende wijze en daar had Souffian El Karouani geen antwoord op. De van Werder Bremen gehuurde aanvaller rondde zijn actie in stijl af door de bal over doelman Vasilios Barkas heen te wippen: 1-2. John Lammers had Nankishi en Thomas Bruns halverwege al laten invallen om voor impulsen te zorgen. De druk op Utrecht werd opgevoerd in de slotfase. Het leverde een paar hachelijke momenten op in het Utrechtse strafschopgebied, maar het team van Jans hield de voorsprong vast. De wedstrijd werd in de slotfase nog even stilgelegd nadat Barkas met een plastic bekertje was geraakt dat door een Heracles-fan was gegooid. Enkele minuten na de hervatting vervloog de laatste hoop van Heracles op een punt. Door een eigen goal van Navajo Bakboord werd het in de vierde minuut van de extra tijd 1-3.