Versoepeling van regels: voorwerp op het veld leidt niet altijd tot staking

Reacties

Tijdens de algemene vergadering betaald voetbal heeft het competitiebestuur een aanpassing doorgevoerd op het gebied van maatregelen voor de veiligheid op het veld. De maatregelen werden unaniem gesteund op de vergadering, maar één aanpassing werd doorgevoerd.

Versoepeling van regels: voorwerp op het veld leidt niet altijd tot staking
© Pro Shots

Als een persoon die iets op het veld gooit direct wordt gepakt en verwijderd, dan telt dit niet meer mee in de stappen naar het definitief staken van de wedstrijd. Dit seizoen greep de KNVB in na De Klassieker, toen Ajacied Davy Klaassen werd geraakt door een object gegooid vanaf de tribune.

Het nieuwe protocol houdt in dat de spelers direct naar binnen gaan als er iets op het veld wordt gegooid, bij herhaling wordt de wedstrijd gestaakt. Dit zal dus zo blijven, behalve als de verantwoordelijke persoon wordt opgepakt.

Niet alleen het gedrag van mensen op de tribunes werd besproken, maar ook het gedrag van spelers. 'Er moet harder worden opgetreden als spelers elkaar duwen, trekken, schelden of met hun hoofden tegen elkaar staan. Er zijn grenzen aan wat spelers en trainers tegen een scheidsrechter kunnen zeggen', was de conclusie. Dit betekent dat scheidsrechters in dit soort situaties sneller een gele kaart mogen trekken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.