Waarom Barça en Real tot het gaatje willen gaan voor deze Braziliaanse parel (15)

Reacties

Brazilië is in de ban van Endrick Felipe Moreira. Het nieuwe wonderkind is pas vijftien jaar oud, maar nu al het onderwerp van de volgende transferstrijd tussen Barcelona en Real Madrid. Dit is waarom de Spaanse grootmachten tot het gaatje willen gaan om Endrick vast te leggen.

Waarom Barça en Real tot het gaatje willen gaan voor deze Braziliaanse parel (15)
© Pro Shots

Palmeiras zag de marktwaarde van Endrick vorige week verder stijgen na zijn fabelachtige doelpunt in het beloftenelftal. Met een omhaal van buiten het strafschopgebied liet hij de doelman van Oeste kansloos. Niet alleen Barça en Real, maar ook grootmachten als Manchester City, Manchester United, Liverpool en Paris Saint-Germain keken vol verwondering toe hoe Endrick zijn naam vestigde in de São Paulo Youth Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Geduld
De Copinha, niet geheel toevallig een toernooi waar in het verleden wereldsterren Neymar, Vinícius Júnior en Casemiro in het oog sprongen, geldt als een belangrijke springplank voor Braziliaanse talenten. Op dat podium maakt Endrick nu grote indruk op de scouts van de mondiale topclubs. De 1 meter 73 lange aanvaller scoort in de jeugdacademie van Palmeiras sowieso aan de lopende band, waardoor zijn profdebuut steeds dichterbij lijkt te komen.

Omdat de FIFA geen transfers van spelers jonger dan achttien jaar toestaat, moeten de Europese topclubs voorlopig hun geduld opbrengen. Of, beter gezegd, creatief te werk gaan. Zodra Endrick komende zomer zestien wordt, mag hij zijn eerste contract tekenen. Op zijn achttiende mag hij vervolgens naar Europa vertrekken. De FIFA wil deze regel wijzigen, maar dat gaat voorlopig nog niet gebeuren. De wereldvoetbalbond is van mening dat grote clubs in Europa een betere omgeving vormen voor jonge spelers.

© Pro Shots

Felle strijd
Waar Barcelona en Real Madrid in een felle strijd zijn verwikkeld om de volgende Neymar, heeft een andere 'grootmacht' al toegeslagen. Nike zag de vedette van PSG en de Braziliaanse nationale ploeg twee jaar geleden overstappen naar concurrent Puma en was er als de kippen bij om Endrick een meerjarig contract voor te schotelen. Met succes.

Dinsdag krijgt het toptalent een nieuwe kans om te schitteren. Dan wacht de finale van de São Paulo Youth Cup tegen de leeftijdsgenoten van Santos. Nou ja, leeftijdsgenoten. Veel spelers zijn vier, vijf of soms zes jaar ouder dan Endrick. Of ze de veelscorende Braziliaan aan banden kunnen leggen, is een tweede.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.