Waar ligt de toekomst van Stefan de Vrij?

Reacties

Stefan de Vrij is beland op een cruciaal kruispunt in zijn carrière. De contractsoap rondom de verdediger van Lazio beslaat al het hele lopende seizoen en kent nog steeds geen einde. De 26-jarige De Vrij wordt in de gaten gehouden door een rits aan Europese topclubs, maar wil op het juiste moment en op de juiste manier vertrekken bij de club die hem aan het hart gaat.

Waar ligt de toekomst van Stefan de Vrij?

Het succes van een loopbaan hangt soms van toeval aan elkaar. Toch weet ook De Vrij dat carrièreplanning cruciaal kan zijn. Hij is Lazio al even ontgroeid, maar toont geduld. Zoals De Vrij ook in Rotterdam deed. Zijn overgang naar de Biancocelesti was er een van de lange adem. Na het WK van 2014, waar hij uitgroeide tot de beste verdediger, was de tijd aangebroken.

Net als destijds gaat De Vrij een interessante zomer tegemoet, met een lange aanloop. De crux is het volgende: de verdediger wil vertrekken in de zomer, maar als er geen mooie club komt, blijft De Vrij met alle liefde in Rome. Daarom heeft hij al een herenakkoord bereikt met de club: De Vrij gaat verlengen met een jaar, maar zijn afkoopsom zal slechts 25 miljoen euro bedragen.

De Vrij was tijdens zijn debuut in Milaan schuldig aan twee tegengoals, maar kreeg veel krediet.
De Vrij was tijdens zijn debuut in Milaan schuldig aan twee tegengoals, maar kreeg veel krediet.

Hoewel voorzitter Igli Tare het compromis al bevestigde, ligt er nog een grote kei op de weg. 'Het probleem ligt bij zijn zaakwaarnemers. Maar dat zijn bureaucratische zaken. Het is een verhaal dat nooit ophoudt', verzuchtte Tare tegenover Mediaset Premium. Volgens Italiaanse media eisen de belangenbehartigers van De Vrij twintig procent van de afkoopsom, waardoor er nog altijd geen handtekeningen staan. Tare: 'Het is niet makkelijk om deals te sluiten met de Nederlanders.'

Als het akkoord hierop stukloopt, is de De Vrij vrij om te gaan en staan waar hij wil. Dan kloppen er waarschijnlijk nog meer potentiële nieuwe werkgevers op de deur. Maar welke? De Vrij is een van de beste verdedigers van de Serie A, maar heeft niet meer de status van defensief toptalent.

De afgelopen jaren werd De Vrij het meest in verband gebracht met Manchester United, maar die geruchten zijn verwaterd. Dit seizoen stapelt de berichtgeving over Internazionale zich op. De concurrent van Lazio zou De Vrij op willen pikken als vervanger van Milan Skriniar, de beste verdediger van de competitie, die in de belangstelling staat van de wereldtop.

Wil De Vrij het stempel Europese top volledig waarmaken, dan moet hij naar een club kúnnen die jarenlang om de prijzen meedoet. Die hem mogelijk, in tegenstelling tot Lazio, niet als eerste keuze haalt. Die hem mogelijk, in tegenstelling tot Lazio, straft voor fouten. Alle seinen moeten op groen staan voor de vele betrokken partijen in de duizelingwekkende transfercarrousel. Alleen dan lonkt voor De Vrij een even goed getimede stap als vier jaar terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.