VVV-Venlo krijgt door overwinning zicht op Excelsior

Excelsior blijft verstoken van een overwinning buiten Rotterdam. Ook concurrent VVV-Venlo zette zonder al te veel problemen de Kralingers opzij (1-0).

Het niveau van Excelsior op vreemde bodem is niet te vergelijken met dat op eigen veld. De Rotterdamse ploeg onderstreepte dat beeld door een week na de ruime zege op Willem II op Woudestein buiten Kralingen weer te verliezen.

Na 53 seconden tekende de tiende nederlaag in een uitwedstrijd zich al af. Michael Uchebo kreeg de ruimte een voorzet af te leveren, waaruit Robert Cullen simpel zijn eerste treffer voor VVV-Venlo kon maken.

VVV verzuimde in de eerste helft meer afstand te nemen van Excelsior, dat van geluk mocht spreken dat onder anderen Uchebo en Ahmed Musa grote kansen onbenut lieten. De magere voorsprong bood de gasten de kans na rust orde op zaken te stellen.

Excelsior kwam inderdaad in de tweede helft beter voor de dag. Mede door het inbrengen van verdediger Leen van Steensel als stormram was er wel een offensief, dat echter zonder resultaat bleef. Daan Bovenberg was met een schot van afstand dicht bij de gelijkmaker, zoals ook Van Steensel en Jordy Clasie in de slotfase kansrijke pogingen zagen stranden.

Door de overwinning in De Koel nam VVV-Venlo afstand van hekkensluiter Willem II, terwijl het ook de achterstand op nummer zestien Excelsior verkleinde tot zes punten. De veilige vijftiende plaats blijft met negen punten nog buiten bereik. Foto: VI Images