VVV-sensatie Giakoumakis in de voetsporen van Locadia en Elia

Reacties

Georgios Giakoumakis gaf zondag zijn visitekaartje af, door bij zijn debuut in de Eredivisie direct drie keer te scoren voor VVV-Venlo in de 3-5 overwinning op FC Emmen. De Griek kwam daarmee in een mooi rijtje spelers terecht.

VVV-sensatie Giakoumakis in de voetsporen van Locadia en Elia
© Pro Shots

De 25-jarige Giakoumakis, deze zomer overgekomen van AEK Athene, werd de zevende speler in de Eredivisie-historie met een hattrick tijdens zijn debuut. De laatste speler die dat kunstje flikte was Jürgen Locadia Bij de PSV-vuurdoop van de aanvaller in september 2012 was VVV toen juist de tegenstander.

De laatste speler met een hattrick in de eerste speelronde van een nieuw Eredivisie-seizoen was Eljero Elia. De huidig aanvaller van FC Utrecht was bij de start van het voetbaljaar 2016/17 drie keer trefzeker namens Feyenoord in de 0-5 overwinning op FC Groningen. In de persoon van Giakoumakis heeft hij nu een opvolger.

Datum: Speler: Team: Tegenstander:
13/09/2020 Georgios Giakoumakis VVV-Venlo FC Emmen
30/09/2012 Jürgen Locadia PSV VVV-Venlo
10/08/1969 Harald Berg ADO Den Haag FC Twente
24/09/1961 Chris Meijer Blauw-Wit De Volewijckers
23/08/1959 Henk Groot Ajax NAC Breda
25/08/1957 Bep Zaal Sparta Rotterdam NOAD
20/01/1957 Michel Kruin Elinkwijk BVV

En dat terwijl Giakoumakis, de eerste Griek met minimaal drie treffers in een Eredivisie-wedstrijd sinds Georgios Samaras op 22 april 2005 namens SC Heerenveen tegen RBC, nog nooit een hattrick in zijn loopbaan had gemaakt. 'Ik heb wel vaak twee keer gescoord in een wedstrijd, maar nog niet eerder drie keer', zei VVV's goudhaantje voor de camera van FOX Sports.

Zijn derde goal, een stift over Emmen-keeper Dennis Telgenkamp heen, was van grote schoonheid. 'Als ik die eerste twee goals niet had gemaakt, had ik dit misschien niet geprobeerd en normaal geschoten. Maar mijn vertrouwen was groot en ik ben blij dat de bal binnenviel.'

Blij was ook Hans de Koning, de coach van VVV. Hij zag dat Emmen zeker voor rust de bovenliggende partij was. 'Maar als je vijf goals maakt in een uitwedstrijd moet je niet klagen, drie punten meenemen en genieten van de overwinning', zei de coach. 'We scoorden vorig seizoen niet zo makkelijk, dus dit is hartstikke fijn. We hebben Georgios natuurlijk goed bekeken en kijken dan niet alleen naar wat hij aan de bal doet, maar ook naar de energie die hij levert als we de bal niet hebben. Het is fijn om zo'n jongen in de ploeg te hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.