Onvergetelijk debuut Griekse VVV-spits in Drents spektakelstuk

VVV-Venlo is het nieuwe seizoen begonnen met een onverwachte zege op FC Emmen, dat op de valreep een punt door de vingers zag glippen in het doelpuntenfestijn.

FC Emmen
FC Emmen
3 - 5
VVV-Venlo
VVV-Venlo

FC Emmen kende afgelopen seizoen nauwelijks zorgen wat degradatie betreft. Dat dankte de Drentse formatie met name aan de prestaties op eigen veld. Alleen PEC Zwolle keerde in augustus 2019 met de punten terug van een bezoek aan De Oude Meerdijk.

VVV was in maart de laatste die dat afgelopen jaargang ondervond en ook de eerste in het nieuwe seizoen. Met flair en vertrouwen speelde de ploeg van Dick Lukkien, die na minder dan vier minuten al een treffer kon verwelkomen. Caner Cavlan stuitte na een soloactie nog op keeper Thorsten Kirschbaum, die in de rebound geen antwoord had op de inzet van Robbert de Vos.

Cavlan, die na een avontuur in Oostenrijk was teruggekeerd in Drenthe, bewees kort na rust andermaal zijn waarde voor Emmen. Na een panna legde hij met een wippertje de bal klaar voor Marko Kolar, die van afstand de marge vergrootte.

Lang kon Emmen niet genieten van die ruime voorsprong, want koud na de 2-0 was het raak aan de andere kant. Georgios Giakoumakis prikte bij de tweede paal binnen uit een voorzet van Joshua John, die dankbaar profiteerde van een zee van ruimte.

Verscherpte handsregel
De Griekse spits, die voor rust al een grote kans onbenut had gelaten, tekende in de 65ste minuut ook voor de gelijkmaker. Dat deed hij uit een strafschop, die was toegekend op advies van de VAR. Die beoordeelde dat een actie van Michael Chacon volgens de nieuwe verscherpte richtlijnen hands was, hetgeen werd overgenomen door scheidsrechter Siemen Mulder.

Het werd sowieso een gedenkwaardig Eredivisie-debuut voor Giakoumakis. De van AEK Athene overgenomen spits zette in de 71ste minuut met een schitterende treffer de wedstrijd op zijn kop. Zijn geslaagde wippertje over Dennis Telgenkamp dwong Emmen tot een achtervolging. Die leidde tot de gelijkmaker van Nikolai Laursen in de 76ste minuut. De Deen tekende voor de 3-3 na een corner van Cavlan, die als schlemiel van het veld stapte. Want via hem verdween de bal na een inzet van Tobias Pachonik in het Drentse doel; 3-4. Jafar Arias vergrootte de pijn van zijn oude club met de vijfde Limburgse treffer van de middag.