VVV aarzelend naar de aftrap: 'We hebben geen vlekkeloze voorbereiding gehad'

Reacties

VVV-Venlo begint waar het ruim een half jaar geleden eindigde: in Drenthe, bij FC Emmen. Op 7 maart leden de Limburgers er een kansloze 3-0 nederlaag. De uitslag onderstreepte dat de sprookjesweken sinds de komst van Hans de Koning wel voorbij waren. De Rotterdammer was weer gewoon een trainer die afhankelijk is van zijn spelersmateriaal en VVV een club waarvoor de degradatiestreep altijd harder trekt dan het linkerrijtje.

VVV aarzelend naar de aftrap: 'We hebben geen vlekkeloze voorbereiding gehad'
© Pro Shots/Mischa Keemink

In die wetenschap begeven de Venlonaren zich zondag opnieuw op de Hunebed Highway. Er zullen vast wat knietjes knikken in de spelersbus. Als de vorige wedstrijd in Emmen geen sporen heeft achtergelaten, dan wel de laatste oefenduels. VVV wist geen serieuze tegenstander te verslaan. De geel-zwarten verloren van Willem II, Fortuna Sittard, de Duitse vierdedivisionist SV Straelen en, afgelopen vrijdag, een vooral uit wisselspelers opgemaakt Borussia Mönchengladbach. De grote buur was in De Koel met liefst 0-4 te machtig.

'In de competitie wordt fysiek veel gevraagd. Daar zijn we nog niet echt aan toe'

Vlak voor de aftrap bereikte VVV een akkoord met buitenspeler Joshua John (31, foto), die voor één jaar met een optie op een tweede seizoen tekende, maar het elftal snakt vooral naar meer creativiteit op het middenveld. Want wie is nu de speler die John, Vito van Crooij, Guus Hupperts en de andere aanvallers van slimme passjes moet voorzien? Evert Linthorst heeft kwaliteiten ervoor in huis, maar de jongeling kende vorig seizoen na een veelbelovende start een terugval en liet de afgelopen voorbereiding nog niet zien dat zijn worsteling achter de rug is. Een echte spelverdeler is in Venlo niet voorradig. Versterking is noodzakelijk, maar de clubkas uitgeput. Tenzij rechtsback Tobias Pachonik alsnog een transfer maakt, blijft het scharrelen in de uitverkoopbakken voor VVV. Een betaalbare optie is wellicht aanvallende middenvelder Hector Hevel (24), ex-speler van ADO Den Haag en het Cypriotische AEK Larnaca. Hij is op proef in De Koel.

Aanvoerder Danny Post deelde na de nederlaag tegen Gladbach zijn zorgen met Dagblad de Limburger. De middenvelder stelde vast dat nog niet alle spelers van VVV wedstrijdfit zijn. Logisch, gezien de lange stilstand. Maar ook zorgelijk, met een krappe selectie en een gang naar Drenthe in het verschiet. 'In de competitie wordt fysiek veel gevraagd’, aldus Post. ‘Daar zijn we nog niet echt aan toe.'

Als De Koning zich begin deze week ook zorgen maakte, dan hield hij dat goed verborgen. 'We hebben geen vlekkeloze voorbereiding gehad', geeft de trainer toe. 'Maar we kennen de kwaliteiten van de ploeg. We gaan zeker met vertrouwen richting Emmen.' Met De Koning als coach is er altijd nog een rotsvast optimisme om aan vast te houden. Zondag zal blijken hoeveel het momenteel waard is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.