VVV mist VAR-hulp bij discutabele Sparta-goal, Nijhuis blij met beslissing

Reacties

Sparta Rotterdam won vrijdagavond met 4-1 van VVV-Venlo en staat nu bovenaan in de Eredivisie. Het moment van de wedstrijd was de goal van Ragnar Ache, waarmee Sparta op een 2-1 voorsprong kwam. Bij VVV is men van mening dat dit doelpunt nooit goedgekeurd had mogen worden.

VVV mist VAR-hulp bij discutabele Sparta-goal, Nijhuis blij met beslissing

In aanloop naar de treffer van Ache leek er een overtreding te worden gemaakt door aangever Abdou Harroui. Hij zette Roel Janssen van de bal en zette daarbij twee handen in de rug van de linksback. Scheidsrechter Bas Nijhuis floot echter niet en keurde het doelpunt van Ache goed. VVV rekende op de hulp van de VAR, maar die zag geen reden om in te grijpen.

Nijhuis denkt na het terugkijken van de beelden dat er geen fout is gemaakt. 'Ik zie wat ik in het veld ook zag', zei de arbiter tegen FOX Sports. 'Ik liep erachter en zag gewoon een duel. Op dat moment gaf ik al aan: ik zie dat er contact is, maar voor mij is het niet genoeg, dus ik laat het spel doorgaan. De VAR gaat daar dan naar kijken en moet honderd procent bewijs hebben dat ik ernaast zit om in te grijpen. De VAR bekeek de beelden en liet weten mijn beslissing te steunen.'

'Ik had hier als VAR ook niet ingegrepen', vervolgde Nijhuis. 'Dit zijn gewoon van die momenten dat je de scheidsrechter moet laten fluiten. Als hij aangeeft dat dit gewoon een duel is, dan kom je als VAR niet op de lijn. Dit soort momenten zullen we het hele seizoen nog wel houden, maar de scheidsrechter beslist hier. Ik zie ook twee handen, je kan er dus heel makkelijk voor fluiten. Maar het is hier puur de interpretatie van de scheidsrechter. Voor mij was het geen overtreding en na het zien van de beelden denk ik dat nog steeds niet.'

Feit is dat Harroui twee handen in de rug van Janssen zette. Of de duw nu hard genoeg was of niet: volgens de spelregels is dat verboden. 'Als je hiervoor fluit is het ook zeker niet fout, maar dan krijg je misschien Sparta dat zich afvraagt waarom hiervoor gefloten wordt. Dat houden wij als scheidsrechters altijd', aldus Nijhuis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.