VVV met ex-doelman Schalke 04 de Eredivisie in

Reacties

Lars Unnerstall is de eerste versterking voor VVV-Venlo richting komend seizoen. De 26-jarige doelman die een verleden heeft bij Schalke 04 komt transfervrij over van Fortuna Düsseldorf en tekent voor één seizoen bij de Jupiler League-kampioen.

VVV met ex-doelman Schalke 04 de Eredivisie in

Unnerstall debuteerde in het seizoen 2011/12 voor Schalke onder trainer Huub Stevens, nadat Manuel Neuer aan Bayern München was verkocht en eerste keeper Ralf Fährmann geblesseerd was geraakt. De 1 meter 98 lange sluitpost kwam in anderhalf seizoen tot 47 optredens voor de club die eerder dit seizoen nog tegenstander was van Ajax in de Europa League, maar verloor uiteindelijk zijn basisplaats en vertrok in 2014 naar Düsseldorf.

Bij zijn nieuwe club was Unnerstall de afgelopen twee seizoenen vooral reserve. Toch ziet manager voetbalzaken Stan Valckx de voormalig jeugdinternational als een regelrechte versterking. 'Lars is met zijn 1 meter 98 een lange sterke doelman, met al zijn ervaring is hij iemand die voor VVV punten kan pakken'. Ook Stevens, die veel contact heeft met Valckx, was volgens de Limburgers positief over de komst van de Duitse keeper.

VVV is al druk bezig met de selectie voor komend seizoen. Eerder deze week maakte de club bekend dat het verdedigers Jerold Promes en Moreno Rutten, middenvelder Johnatan Opoku en doelman Delano van Crooij langer aan zich wil binden. De 25-jarige Van Crooij groeide afgelopen seizoen uit tot eerste keus bij de ploeg van Maurice Steijn. De 22-jarige Maarten de Fockert werd dit seizoen gehuurd van SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.